Oolex PU Satin

Vanaf17,96Incl BTW14,84Excl BTW
Inhoud
m2

Voer het aantal m2 in, om de liters te berekenen

Kies kleur Wijzig kleur
Geen kleur geselecteerd
Wissen
 • Direct leverbaar
 • Online Sikkens & Sigma specialist
 • Gratis levering v.a. €50,-
 • Voor 22:00 uur besteld = Direct verzonden
 • Product & kleurgarantie

Product omschrijving

Oolex PU Satin

De Oolex PU Satin is een zijdeglanzende lak op terpentinebasis. Deze lak is ideaal voor het schilderen voor het schilderen van je kozijnen, deuren en boeidelen. Door de minimaal glans is deze lak een mooi alternatief op hoogglans. Naast dat deze lak voornamelijk voor buiten gebruikt wordt, is het ook mogelijk om deze binnen te gebruiken. Door de extreem hoge kras- en slijtvastheid kan je deze lak ook op de trap gebruiken.

Veelgestelde vragen

Welke roller heb ik nodig?

Gebruik de Anza Elite Lakviltroller voor een perfect glad eindresultaat zonder pluisjes. Deze lakroller wordt het meeste gebruikt door de schilder!

Voor het schilderen met de Oolex PU Satin adviseren wij die Anza Titanium kwast. Met deze professionele kwast ga je voor een perfect eindresultaat. Deze professionele kwast is gemaakt van kunststofvezelharen, heeft een hoge verfopname en een gelijkmatige verfafgifte. Kortom Dé kwast voor een perfect eindresultaat.

Het type schuurpapier dat het best gebruikt kan worden is sterk afhankelijk van wat er precies geschuurd dient te worden. De staat van de ondergrond is hierbij zeer van belang. Onderstaand hebben we een aantal punten beschreven om gemakkelijk te bepalen welke grofte je nodig hebt:

 

 • Oude verflaag of slecht hechtende verf verwijderen: P40, P60 of P80.
 • Nieuw of kaal gemaakt hout schuren: P100 of P120
 • Opschuren van gegrond of bestaand (redelijke kwaliteit) schilderwerk: P120 of P150
 • Opschuren van schilderwerk in goede kwaliteit (matteren): P180, P220 of P240
 • Licht opschuren van een nieuwe verflaag: P240, P280 of P320

 

Naast het traditionele schuurpapier zijn er ook uitstekende alternatieven in verschillende groftes te verkrijgen. Onderstaand een overzicht van een aantal alternatieven:

 

 • Schuurblokjes
 • Schuursponsjes
 • Scotch Brite
 • Schuurpapier voor machines

De soort tape de je kan gebruiken is afhankelijk van wat er afgeplakt moet worden. Hieronder zetten wij de belangrijkste richtlijnen op een rij.

 

Gladde- en licht ruwe ondergronden

Voor extreem scherpe verflijnen adviseren wij de Kip 3308 Washi-Tec of ons voordeligere, professionele alternatief Oolex Schilderstape Gold te gebruiken. Deze schilderstapes zijn tot 3 maanden gemakkelijk verwijderbaar zonder dat deze lijmresten achterlaat of afscheurt.

 

Kwetsbare gladde- en licht ruwe ondergronden

Ben je niet zeker of de ondergrond die je wilt gaan afplakken sterk genoeg is? Maak dan gebruik van een tape met een lage kleefkracht zoals de Kip 309 Washi-Tec of onze voordeligere, professionele Oolex Schilderstape Purple. Deze tapesoorten adviseren wij voor ondergronden zoals behang, papier, recent geschilderde of slecht hechtende verflagen.

Let op! Buiten beperkt inzetbaar.

Om de juiste grondverf te kiezen voor de Oolex PU Satin. Hebben wij de volgende richtlijnen voor je op een rij gezet:

 

Hout

Onbehandeld/kaal: 1 Laag of 2 lagen Oolex Primer Plus

 

Kunststof

Onbehandeld/Kaal: 1 Laag of 2 lagen Oolex Multiprimer

 

Non Ferro metalen (Verzinkt staal, aluminium, koper)

Onbehandeld/kaal: 2 Lagen Oolex Multiprimer

 

Ferro metalen (Ijzer en staal)

Onbehandeld/kaal: 2 Lagen Oolex Multiprimer

De Oolex PU Satin is in meer dan 50.000 kleuren verkrijgbaar. Met onze officiële Oolex mengmachine kunnen wij alle denkbare kleuren maken. Je kan zelfs kleuren van andere merken zoals Sigma, Histor, Flexa, Farrow & Ball en The Little Green laten mengen in de Oolex PU Satin. Met onze online kleurenkiezer kies je gemakkelijk uit alle beschikbare kleuren.

Om te bepalen hoeveel liter Oolex PU Satin je nodig hebt, hebben wij een handige rekentool gemaakt. Vul hieronder het aantal m2 in en deze tool rekent precies uit hoeveel je nodig hebt.

De Oolex PU Satin is gebruiksklaar en hoeft niet verdund te worden.

Alternatieven voor de Oolex PU Satin:

 

 • Sikkens Rubbol Satura (hogere prijs).
 • Sigma S2U Satin (hogere prijs).
 • Histor One Alkyd Zijdeglanslak (lagere kwaliteit).

 

Let op! Elk merk heeft zijn eigen mengmachine en zijn eigen kleurpasta’s waardoor kleuren per merk ligt van kleur kunnen verschillen. Gebruik daarom nooit verschillende merken door elkaar.

Bijpassende producten

Anza Vilt Elite Lakroller
Anza Titanium Kwast Rond
Anza Verfbakjes
KIP 3308 Washi-Tec® schilderstape gold

Vragen? stel ze!

Neem contact met ons op