Taupe kleuren verven | Verfplaza

Taupe kleuren verven

Taupe muurverf is de afgelopen jaren steeds populairder geworden voor zowel consumenten als bedrijven. Taupe, een blend van bruin en grijs, wordt steeds vaker gebruikt op muren. Hoewel de tint maar één naam heeft, kan hij variëren in de mate waarin het bruin of grijs domineert. Er zijn verschillende varianten, waaronder grijze taupe muurverf en lichtere tinten taupe. In sommige gevallen is er zelfs nog een nadruk op roze, waardoor de uitstraling weer geheel verandert. Op onze website kun je rechtsboven de ‘Kies je kleur’ functie gebruiken en zie je dat er vele verschillende soorten taupe zijn. Hieronder gaan we dieper in op de taupe tinten. We nemen de verschillende varianten voor jou onder de loep, geven goede kleurcombinaties met taupe verf en geven je de beste producten om jouw tint taupe in te mengen.

RAL kleur Taupe

Binnen het RAL kleurensysteem zijn er helaas geen specifieke RAL kleuren(codes). Er is dus geen exacte match voor een RAL kleur genaamd taupe. Gelukkig zijn er wel RAL kleuren binnen de RAL Classic Collectie die aardig dicht in de buurt komen bij een taupe kleur. Als we kijken naar RAL 7006 – beigegrijs heeft de kleur veel weg van een taupe kleur, maar ook RAL 1019 – grijsbeige komt aardig dicht in de buurt van een taupe kleur. Als alternatief kun je ook kiezen voor bijvoorbeeld de RAL 7002 – olijfgrijs. Deze mooie RAL kleur heeft een basis van beige en grijs, maar door zijn tint groen geeft hij een unieke uitstraling. 

Taupe kleuren

Ook verschillende grote verfmerken als Sikkens, Sigma of Little Greene hebben hun eigen kleurtinten als het gaat om taupe. Van Sikkens zijn er bijvoorbeeld de kleurtinten zachttaupe en taupe. Bij Sigma hebben ze nog een iets groter aanbod, waaronder de Taupe Tapestry (PPG1072-4), Bold Taupe (PPG14-01) of Pale Taupe (PPG1073-3). En tot slot heeft Little Greene True Taupe 240. 

 

Een van de bekendste taupe collecties is die van Flexa. De Flexa Pure collectie heeft namelijk vijf verschillende kleurtinten taupe. Het aanbod is als volgt: Full Taupe, Gentle Taupe, Real Taupe, Subtle Taupe en Urban Taupe. De populairste van deze vijf is de Urban Taupe, wat komt door zijn grote toepasbaarheid. Zo is het een lichtere tint van taupe, die gemakkelijk samen gaat met verschillende interieurs. Verder hebben ze ook nog andere tinten van flexa die onder taupe vallen, zoals de Pareltaupe, Sepiataupe, Pasteltaupe, etc. Voor het gehele aanbod kun je terecht bij de ‘Kies je kleur’ op onze website. 

Taupe samen met andere kleuren

Taupe muurverf is zo flexibel in het combineren met andere kleuren. Het vormt een mix met tinten zoals roze, vooral als je kiest voor een zachtere taupe tint wordt deze vaak gemengd in combinatie met oud roze. Voor een warme en rustige uitstraling kun je kiezen om een aardekleurige tint te naderen. Doordat taupe in verschillende varianten komt, zijn er talloze combinatiemogelijkheden met andere kleuren. Laat je daarom geen grenzen opleggen door de mogelijkheden die wij hebben gegeven, maar neem gerust de vrije loop en ontdek de mogelijkheden voor jezelf.

Taupe toepassen binnenhuis

Dankzij de toepasbaarheid van taupe muurverf is het een goede optie voor verschillende kamers binnenshuis. Door de warmte die taupe uitstraalt, is het een populaire kleur voor in de woonkamer. Door verschillende van deze rustgevende kleuren samen te laten komen, creëer je een relaxte sfeer waar je goed kan uitrusten na bijvoorbeeld een lange werkdag. Hierdoor is ook taupe erg populair voor in de slaapkamer, want een rustgevend gevoel zorgt voor een goede nachtrust. Naast de woon- en slaapkamer is ook de hal erg populair, dit is namelijk de ruimte waarin je mensen als eerste ontvangt en met een warme uitstraling, creëer je een gastvrij en uitnodigend gevoel. 

Taupe kleuren vermengen bij Verf-plaza.nl

Er zijn veel verschillende verfmerken met hun eigen soorten muurverf, deze kunnen wij ook allemaal mengen in de tint taupe naar jouw keuze. De echte professionals kiezen vaak voor het merk Sigma of Sikkens. Voor de woonkamer kun je bijvoorbeeld gebruikmaken van de Sikkens Alphacryl Pure Mat SF als alternatief: hierop heeft Sigma de Sigma Perfect Matt Ook zijn beide producten erg goed te reinigen en hebben ze een mooie egale matte afwerking.

Verder zijn er ook nog andere goede verfmerken die hun eigen tint van taupe aanbieden. Producten waarmee deze te mengen zijn bijvoorbeeld: Oolex Pro Mat Color, Flexa Pure Muurverf Extra Mat of Little Greene Intelligent Matt Emulsion. Op Verf-plaza.nl hebben wij een ruim assortiment aan verschillende soorten muurverf. Zo hebben wij voor iedere verfklus de juiste verf en voor ieder budget een passend product. Als je nog meer vragen hebt over het schilderen met een taupe kleur, neem dan gerust contact op met een van onze specialisten. 

Vragen? stel ze!

Neem contact met ons op