Dunpleisterwerk behandelen met voorstrijk

Dunpleister schilderen: wat moet je gebruiken?

Dunpleister is een prachtig middel om je muren glad te maken. Dit middel wordt vooral gebruikt bij nieuwbouw woningen en heeft een stuk meer voordelen dan het traditionele, dikke stucwerk.
Om dunpleister af te werken moet je wel de juiste verf gebruiken. Het allerbelangrijkst is dat je dunpleister behandeld met een voorstrijkmiddel. Dit zorgt ervoor dat de uiteindelijke muurverf goed hecht en mooi egaal opdroogt.

Welke voorstrijkmiddel voor dunpleister

Wanneer je dunpleister aanbrengt wil je dit ook zo goed en kwalitatief mogelijk afwerken. Daarom raden we je altijd aan om dit met professionele verf te doen die schilders ook gebruiken. Zo weet je zeker dat je een mooi eindresultaat krijgt en dat deze langer mee gaat.
Er zijn twee soorten voorstrijk middelen die je kan gebruiken, deze zetten we voor je op een rijtje:

1. Transparante voorstrijk

Dit is een transparant (soms melkachtig) middel dat heel dun is en goed de ondergrond intrekt. Na het aanbrengen hiervan moet je deze nog afwerken met twee lagen muurverf. Deze manier is de kwalitatief gezien de beste manier.
De beste keus hierin is de Sikkens Alpha Superfix. Alle transparante voorstrijken bekijk je hier.

Voordelen:

  • Door het aanbrengen van 2 volle lagen muurverf komen de kleuren 100% tot hun recht.
  • Je creëert de perfect laagdikte en dus een duurzamer eindresultaat.

Nadelen:

  • Omdat je eerst moet voorstrijken en vervolgens twee lagen muurverf, ben je extra geld en tijd kwijt.

2. Dekkende voorstrijk

Dit is een voorstrijkmiddel die direct een kleur op je wanden brengt. Zo zijn je wanden (semi) gedekt en hoef je vaak nog maar een laag muurverf aan te brengen. Dit is de meest gebruikte manier om dunpleister af te werken.
De beste keuze hierin is de Sikkens Alpha Primer. Alle andere bekijk je hier.

Voordelen:

  • Makkelijk aan te brengen met een roller.
  • Door de (semi) dekkende eindlaag hoef je nog maar 1 laag muurverf aan te brengen. Dus minder handelingen en minder verf nodig

Nadelen:

  • Donkere kleuren moeten alsnog met twee lagen muurverf worden afgewerkt.
  • Minder laag dikte omdat er maar een volle laag muurverf opgaat.

De beste muurverf voor op dunpleister

Omdat je met dunpleister je muur super strak maakt, is het belangrijk om je muurverf met een zo mat mogelijke muurverf af te werken. Zo zorgt je ervoor dat je geen last hebt van strijklicht. Ook moet de verf makkelijk verwerkbaar zijn en mooi en egaal opdrogen.

De beste muurverf die je dan kan gebruiken is de Sikkens Alphacryl Pure Mat SF. Deze heeft al eigenschappen om een zo mooi mogelijk eindresultaat te krijgen. Ook is deze muurverf goed afwasbaar, dus mocht er een keer een vlekje op de muur komen, dan poets je deze zo eraf.

Schilder je liever met Sigma verf? Kies dan voor de Sigma Perfect Mat. Deze soort gelijke eigenschappen.

Naast de muurverven die wij voorstellen, kan je natuurlijk ieder andere muurverf gebruiken. Zo hebben we ook voordeliger keuzes zoals Oolex muurverf.

Dunpleister muurverf beste keus

Vragen? stel ze!

Neem contact met ons op