De beste voorstrijk voor nieuw stucwerk

Heb je je wanden (op)nieuw laten stucen, dan moet je voor dat je deze gaat schilderen eerst voorstrijken. Dit voorkomt dat de muurverf in het stucwerk wordt gezogen en je overal vlekken krijgt. Het voorstrijken kan je met veel verschillende voorstrijkmiddelen doen. Door de ruime keuze is het lastig te bepalen welke je nu het beste kan gebruiken. Om je hier bij te helpen zetten we de beste voorstrijkmiddelen op een rijtje:

  1. Sikkens Alphacryl Pure Primer
    Deze dekkende voorstrijk is ideaal wanneer je nieuw stucwerk in het wit, Ral 9010, 9016 of een andere lichte kleur wilt gaan schilderen. Dit voorstrijkmiddel is al direct op kleur aan te brengen waardoor je in de meeste gevallen nog maar 1 keer met muurverf hoeft over te schilderen.
  2. Sikkens Alpha Aquafix
    Dit is een transparante voorstrijk die je zowel binnen als buiten kan gebruiken. Dit middel fixeert de ondergrond en heft de zuigende werking op. Na het aanbrengen hiervan kan je deze overschilderen met iedere soort muurverf na keuze.
  3. Porex 2000
    De Porex 2000 is een door schilders veel gebruikt voorstrijkmiddel. Het grote voordeel van de Porex 2000 is dat je deze moet verdunnen met water. Zo maak je van 1 liter Porex 4 liter voorstrijk en kan je zo’n 40 m2 mee voorstrijken. Na het aanbrengen is deze overschilderbaar met alle soorten muurverf. Altijd 2 lagen muurverf aanbrengen.
  4. Sigma Sigmafix Universal
    Met dit kleurloos voorstrijkmiddel behandel je nieuwe gestucte muur zoals vele professionele schilders het doen. Na het aanbrengen van dit middel wel twee lagen muurverf aanbrengen. 
  5. Oolex Pro Wall primer
    Een dekkende voorstrijk waarmee je direct een semi-dekkende laag over het stucwerk aanbrengt. Deze primer kan direct op kleur worden gemaakt die je uiteindelijk op je muur wilt hebben. Zo hoef je in de meeste gevallen nog maar met 1 laag muurverf aan te brengen.
    Groot voordeel van deze verf is de prijs kwaliteit.

Vragen? stel ze!

Neem contact met ons op