Little Greene Absolute Matt Emulsion

Inhoud
m2

Voer het aantal m2 in, om de liters te berekenen

 • Geen kleur geselecteerd
 • Voor 16:00 uur besteld = Direct verzonden
 • Gratis levering v.a. €50,-
 • Keuze uit alle kleuren
 • Voor 22:00 uur besteld = Direct verzonden
 • Product & kleurgarantie

Product omschrijving

De Little Greene Absolute Matt Emulsion is de meest matte en mooiste muurverf van Little Greene. Met deze muurverf creëer je een sublieme kalkachtige uitstraling dat het echte Little Greene karakter geeft. Je gebruikt de Little Greene Absolute Matt Emulsion voor muren in woonkamers, slaapkamers, maar ook voor het plafond.

Kenmerken:

 • Makkelijk te verwerken
 • Op waterbasis
 • Gecertificeerd als kindveilig (babykamer/kinderkamer)
 • Waterdampdoorlatend
 • Extreem mat (3% glans)
 • Milieuvriendelijke verf

De dekking van de Little Greene Absolute Matt Emulsion

De dekking van de Little Greene Absolute Matt Emulsion is uitstekend. Voor het beste resultaat raden we je wel altijd om 2 lagen aan te brengen. Zeker bij nieuw stucwerk of wanneer je van een lichte naar een donkere kleur gaat, is 2 lagen wel altijd aan te raden. Schilder je een muur die al geschilderd is en wordt het kleur verschil niet heel groot, dan is 1 laag ook zeker voldoende.

Kind- en huisdier vriendelijke muurverf

De Absolute Matt Emulsion is gecertificeerd als kind- en huisdiervriendelijke verf (volgens BS EN71-3: 2019 (Toy Paint Regulations). Dit maakt deze muurverf zeer geschikt voor het schilderen van kinder of babykamers.

Hoelang de Absolute Matt Emulsion moet drogen

Bij het schilderen van de Little Greene Absolute Matt Emulsion is het belangrijk dat je de droogtijd goed aanhoudt. omdat de Absolute Matt Emulsion op waterbasis is, kan je deze muurverf al na 4 uur overschilderen. Hanteer deze droogtijd altijd, anders creëer je geen goed hechting met de eerste laag.

Juiste primer gebruiken

Heb je nieuw stucwerk of een muur die onbehandeld is, dan moet je altijd eerst een primer (voorstrijk) gebruiken. Je kan hiervoor het beste de Little Greene Wall Primer Sealer gebruiken. Dit is een dekkende primer (voorstrijk) en kan je direct in een Little Greene kleur laten mengen. Je hoeft maar 1 laag Little Greene Wall Primer Sealer aan te brengen en daarover het liefst 2 lagen Absolute Matt Emulsion.

Let op! Wanneer je een bestaande muur waar al muurverf op zit wilt gaan schilderen, dan moet je geen primer gebruiken. Je kan na het schoonmaken (ontvetten) van de muren direct de Little Greene Absolute Matt Emulsion aanbrengen.

Little Greene Absolute Matt Emulsion kopen

Is de Little Greene Absolute Matt Emulsion de muurverf die je wilt gebruiken om binnen te schilderen,  dan bestel je deze gemakkelijk in onze online verfwinkel of kom langs in onze verfwinkel in Roosendaal. We hebben deze namelijk altijd voorradig en kunnen direct leveren. We zijn erkend dealer van Little Greene, waardoor je verzekerd bent van product- en kleurgarantie. We gebruiken uitsluitend een Little Greene mengmachine, die onderhouden is vanuit de fabrikant.

 

Veelgestelde vragen

Welke roller heb ik nodig?

Er zijn verschillende rollers voor verschillende ondergronden. Om de juiste keuze te maken hebben wij de rollers voor je op een rij gezet.

Met het schilderen van muurverf zijn verschillende kwasten handig om te gebruiken, hieronder hebben wij ze op een rijtje gezet

Onbehandelde zuigende ondergronden zoals nieuw stucwerk, bakstenen, gipsplaten is een voorstrijk altijd noodzakelijk. De beste voorstrijk van Little Greene is de Wall Primer Sealer. Verkrijgbaar in 2,5 liter en te mengen in wit of de lichte kleuren van Little Greene.

Is de ondergrond al een keer geschilderd, dan hoef je geen voorstrijk mee aan te brengen. Voor meer informatie, lees het technisch blad door.

Het rendement van de Little Greene Absolute Matt Emulsion zit op circa  14 m2 per liter. Je kan dus met 1 liter ongeveer 14 m2 schilderen. Dit is natuurlijk altijd afhankelijk van de ruwheid van de ondergrond. Heb je gladde muren, dan is een rendement van 14 m2 zeker haalbaar.  Heb je een ruwe muur met veel structuur, dan zal het rendement minder zijn. Hoeveel het rendement dan is, is afhankelijk van de structuur.

Little Greene Absolute Matt Emulsion

Dit heb je ook nodig

Little Greene kleurenkaart – Gratis
Little Greene Wall Primer Sealer
Anza Antex Platinum Muurverfroller
Anza Pro Super Effective platte kwast schuin

Vragen? stel ze!

Neem contact met ons op