Wat heb je nodig voor het schilderen van een deur?

Wat heb je nodig bij het schilderen van een deur?

Ben je van plan binnenkort een deur te schilderen? Dan vind je hier alles wat je daar voor nodig hebt. Naast de verf en een kwast zijn er nog andere spulletjes die handig kunnen zijn wanneer je een deur gaat schilderen. We zetten alles op een rijtje wat je nodig hebt om een deur goed te schilderen.

1. De juiste verf voor de deur

Het belangrijkste is om de juiste verf te kiezen. Voor een binnendeur gebruik je weer andere verf dan voor een buitendeur. Daarom splitten we de keuze op:

Binnendeur:
Hier vind je alle lakken die geschikt zijn om een binnendeur te schilderen. Wil je dit met de best lak doen, dan adviseren we je om een lak te kiezen van Sikkens of Sigma. Deze heb je in mat, zijdeglans, halfglans en hoogglans. Zijdeglans is hierin de beste keus (wordt ook wel satin genoemd).

Buitendeur:
Voor een buitendeur kan je ook het beste een buitenlak gebruiken. Ons volledig assortiment buitenlak vind je hier. Ook hier geldt dat een Sikkens of Sigma buitenlak de beste keus is die je kan gebruiken.

2. De juiste roller

Om een mooi resultaat te krijgen adviseren we je om een binnendeur altijd zoveel mogelijk te rollen. De beste roller die je hiervoor kan gebruiken is de Anza Vilt Elite lakroller. Deze roller is ook te gebruiken voor een buitendeur, echter wordt die vaker geschilderd met een kwast (dit hoeft uiteraard niet).

3. De beste kwast

Met een professionele kwast ga je altijd voor een strak eindresultaat. Welke je kwast je moet kiezen is afhankelijk met welke verf je schildert:

Verf op waterbasis: Anza Aqua Titanium Kwast Rond
Verf op terpentinebasis: Anza Titanium Kwast Rond

Voor een binnendeur gebruik je vaak een kleinere maat kwast (maat 10). Dit omdat je alleen de randjes met een kwast hoeft te schilderen. Voor een buitendeur kan je wel een grotere maat kiezen (maat 16).

Tip! Maak ook gebruik van een gebogen penseel. Zo kan je ook de onderkant van de deur mooi mee schilderen. Ook is deze kwast handig in sommige hoekjes.

4. Grondverf

In sommige gevallen moet je eerst een grondverf aanbrengen voordat je kan gaan aflakken. Is je deur al een keer geschilderd en ziet het er nog mooi uit, dan is een grondverf overbodig. Heb je een deur die nog niet geschilderd is of waarbij de huidige laag lelijk of heel oud is, dan is een grondverf/primer noodzakelijk. Kies altijd wel de juiste grondverf:

Binnendeur: Kies een grondverf op waterbasis
Buitendeur: Kies een grondverf op terpentinebasis

5. Ontvetter

Het allereerste wat je moet doen wanneer je een deur wilt gaan schilderen, is deze eerst ontvetten (schoonmaken). Zo begin je altijd met een schone ondergrond.

Het beste schoonmaakmiddel is de Universol ontvetter.

6. Schuurmateriaal

Schuurmateriaal is iets dat je altijd nodig hebt wanneer je een deur gaat schilderen. Zo heb je schuurmateriaal nodig voor het schuren van de oude laag of voor de tussenlagen. Je hebt bij ons de keuze uit alle soorten schuurmateriaal. Dit zijn o.a schuurvellen, schuurpads of schuurpapier voor machines.

7. Afplakmateriaal

Om netjes te werk te gaan, is afplakken enorm belangrijk. Zo moet je in veel gevallen de muur, kozijn, of glas afplakken om te beschermen. Om dit met goede tape te doen, adviseren we de volgende tape:

Vaste ondergronden:
Zit het gene wat je wilt afplakken goed vast? Dan kan je dit extreem strak afplakken met de KIP 3308 Washi Tec Gold. Dit is de beste tape waar super strak mee kan afplakken.
Gevoelige ondergronden:
Heb je een ondergrond die reeds geschilderd is? Dan kan je het beste de KIP 309 Washi-Tec Lila gebruiken. Deze tape heeft iets minder kleefkracht waardoor je de ondergrond niet los trekt.

8. Afdekmateriaal

Om er voor te zorgen dat je niks op de vloer knoeit, moet je deze goed afdekken. Je kan dit natuurlijk doen met oud kranten, maar je kan ook kiezen voor plastic folie of een handig afdekvlies. Een afdekvlies bescherm je de vloer maximaal en je kan deze eenvoudig hergebruiken.

Liever een stucloper? Dan kan je die natuurlijk ook gebruiken.

9. Handige tools

Een handige tool om te gebruiken bij het schilderen is het Anza Hand Verfbakje. Dit bakje is super eenvoudig vast te houden en daarom vooral handig bij het schilderen van het bovenste gedeelte van de deur. Omdat je zo goed als twee handen los hebt kan je altijd veilig op een trap staan en toch een verfbakje vasthouden.

Vragen? stel ze!

Neem contact met ons op