Met welke verf schilder je een binnen deur?

Met welke verf schilder je een binnendeur?

Een binnendeur kan je het beste schilderen met een binnenlak op waterbasis (acryl). Deze moet kras- en slijtvast zijn en huidvetbestendig. Dit zijn de twee belangrijkste eigenschappen waar een verf voor een binnendeur aan moet voldoen.
In ons assortiment hebben we verschillende lakken die deze eigenschappen hebben. De beste verf waarmee je je binnendeur kan schilderen zijn:

Deze lakken zijn verkrijgbaar in verschillende glansgraden. De meest gebruikte en beste is zijdeglans. Naast deze lakken kan je ook een van deze andere lakken gebruiken.

Een binnendeur op terpentinebasis schilderen

Een binnendeur kan je schilderen met verf op terpentinebasis (alkyd). Je hebt namelijk speciale binnenlakken op terpentinebasis. Het voordeel hiervan is dat de vloeiing optimaal waardoor je een superstrak eindresultaat krijgt. Ook blijft verf op terpentinebasis toch sterker dan op waterbasis. Met de volgende verf op terpentine basis kan je een deur schilderen:

Let op dat verf op terpentinebasis voor binnen schadelijk kan zijn voor je gezondheid. Zet altijd een raam open voor frisse lucht.

Hoeveel verf lagen moet een deur hebben

Een deur is een veel gebruikt object en moet dus goed beschermd worden. Daarom kan je het beste altijd twee lagen verf aanbrengen. Heeft je deur al een bestaande verf laag, dan voldoet een laag in de meeste gevallen ook. Heb je een nieuwe deur die nog nooit geschilderd is, dan moet je zeker twee lagen verf aanbrengen op je deur.

Welke materialen je nodig hebt voor het schilderen van een deur

Naast de juiste verf heb je natuurlijk ook de beste materialen nodig om je deur mooi te schilderen. Goed materiaal is namelijk het halve werk. In ons assortiment vind je uitsluitend professioneel materiaal die schilders ook gebruiken. Dit werkt prettiger, wat het schilderen ook leuker maakt. Gebruik de onderstaande verfmaterialen voor het schilderen van je deur:

  • Anza Vilt Lakroller 
    Met deze roller ga je voor het strakste resultaat. Kies voor de 10 cm variant en bij platte deuren kan je het beste de 10 cm dik variant kiezen.
  • Anza Titanium Aqua Kwast Rond
    Dit is een professionele kwast die je perfect voor de randjes kan gebruiken.
  • KIP Washi 3308 tape
    De beste tape om superstrak af te plakken. Moet je een gevoelige ondergrond afplakken, kies dan voor de KIP Washi 309.
  • Universol ontvetter
    Dit is het beste middel om je ondergrond goed schoon te maken.
  • Afdekfolie
    Om de vloer goed te beschermen kan je het beste kiezen voor een afdekfolie sterk.
  • Schuurpapier
    Voor het schuren van de grondverf of oude verflaag.
  • Scotch bride
    Voor het matteren van tussen lagen.
De beste verf voor een binnendeur

Vragen? stel ze!

Neem contact met ons op