Grijze muurverf

Een mooie grijstint is tijdloos en valt mooi te combineren met andere elementen in je woning. Om een geschikte grijze muurverf te vinden delen we grijskleuren op in verschillende tinten. Dit maakt het makkelijker om een grijze kleur te vinden die perfect bij jouw woning past.

Soorten grijstinten voor je muren

Bij grijs denk je al snel aan een wat grauwige tint waar niet veel sfeer vanaf komt. Echter is dit totaal niet het geval en kan je met de juiste grijstint een mooie uitstraling in je woning creëren. Omdat de kleur grijs een breed begrip is, delen we deze door een aantal verschillende tinten. Iedere tint heeft dan ook zijn eigen charmes en mogelijkheden om te combineren. Zo kan je kiezen voor een licht grijs of juist donker. Ook heb je veel vergrijsde kleuren die zeer populair zijn zoals vergrijsd groen.

Lichtgrijze muurverf

Een lichtgrijze tint voor je muren geeft een rustgevend uitstraling. Zes voorbeelden van lichtgrijze kleuren zijn:

ON.00.81 sikkens
Flexa Lichtgrijs 1044
Candle Smoke PPG1001 2
Sikkens Rijks Koel Grijs
RAL 7035 Lichtgrijs
Little Greene Gauze 106

Middengrijs tinten

Voor een niet te lichte of donkere grijs tint kom je uit op een middengrijs kleur. Hier een aantal voorbeelden:

Steel mill kleur
Sikkens Rijks Midden Grijs
Urbane Grey 225

Donkergrijze muurverf

Zoek je liever een hele donker grijze kleur. Dan is een van de volgende kleuren wellicht een mooie keuze. Zo is de Sikkens Rijks Zwart Grijs gebruikt in het Rijksmuseum achter o.a de Nachtwacht.

Sikkens Rijks Zwart Grijs
Flexa Pure Full grey
RAL 7021 zwartgrijs

Warme grijstinten

De meeste grijstinten zijn vaak koud en wat blauwachtig. Wanneer je liever een warmere grijstint zoek dan zijn dit wat voorbeelden.

BN.01.79
Gray Marble Sigma
Sikkens Rijks Warm Grijs

Gebruik de juiste muurverf

Naast het kiezen van een mooie grijze kleur, is het ook belangrijk dat je de juiste muurverf gebruikt. Het grote voordeel bij ons is dat je niet merkgebonden bent. Heb je bijvoorbeeld een mooie Flexa grijstint gevonden, maar schilder je liever met Sikkens, dan is dat geen probleem. Zo kan je iedere grijze kleur kiezen en schilderen met de beste muurverven zoals Sikkens of Sigma.

Vragen? stel ze!

Neem contact met ons op