10 materialen die je nodig hebt om je muur te schilderen

Wanneer je de muren en het plafond gaat schilderen heb je natuurlijk naast de verf nog materiaal nodig om het netjes aan te brengen. Naast het aanbrengen heb je ook spullen nodig om af te plakken en te beschermen. Om je te helpen welke spullen je allemaal nodig hebt, zetten we deze voor je op een rijtje:

1. Roller:

Om de muurverf mooi aan te brengen kan je deze het beste met een muurverfroller aan brengen. Je hebt hierin verschillende keuzes en ondergrond is bepalend welke roller je het beste kan gebruiken

2. Kwast:

Om de randjes en moeilijke plekken te schilderen, kan je in de meeste gevallen het beste een kwast gebruiken. Zo ga je voor een perfect eindresultaat.

3. Afplakmateriaal:

Om je ondergronden en objecten die niet wilt schilderen te beschermen, maak je gebruik van afplakmateriaal. Je hebt hiervoor verschillende schilderstape, maar ook hanige tape met daaraan folie.

4. Verlengsteel

Om het je zelf makkelijk te maken is een verlengsteel zeker aan te raden. Je kan hierdoor sneller werken, je kan makkelijker bij hoge plekken en het is beter voor je rug.

5. Afdekmateriaal

Een verfspetter kan zomaar op de grond vallen en een hoop vlekken veroorzaken. Om dit te voorkomen kan je gebruik maken van afdekmateriaal. Je hebt hierin de keuze uit verschillende producten en kwaliteiten.

6. Verfemmer

Werken vanuit een emmer of verfbakje is altijd aan te raden. Je kan zo netter werken waardoor je resultaat mooier wordt. Ook heb je handige plastic inzetbakken die je voor iedere kleur kan gebruiken.

7. Schoonmaakmiddel

voor je begint met schilderen is het belangrijk dat je eerst de ondergrond goed schoonmaakt. Zo verwijder je vet en andere vieze plekken waardoor er een betere hechting van de muurverf zal ontstaan. Het beste schoonmaakmiddel dat je kan gebruiken is de Universol ontvetter.

8. Schuurmateriaal

Bij nieuw stuc- of pleisterwerk kan het wel eens zijn dat er oneffenheden op de muur zitten. Deze kan je in de meeste gevallen gewoon even wegschuren met een fijn schuurvelletje (of pad).

9. Vulmateriaal

Heb je gaatjes in de muur, dan moet je deze eerst vullen voor je gaar schilderen. We hebben hier verschillenden makkelijke producten voor.

10. Kit

Om naden mooi af te werken is het gebruik van kit zeer aan te raden. Gebruik hiervoor altijd een acrylaatkit die overschilderbaar is.

Vragen? stel ze!

Neem contact met ons op