Little Greene Intelligent Floor Paint

Inhoud
m2

Voer het aantal m2 in, om de liters te berekenen

 • Geen kleur geselecteerd
 • Voor 16:00 uur besteld = Direct verzonden
 • Gratis levering v.a. €50,-
 • Keuze uit alle kleuren
 • Voor 22:00 uur besteld = Direct verzonden
 • Product & kleurgarantie

Product omschrijving

De Little Greene Little Greene Intelligent Floor Paint is een speciale lak voor vloeren en trappen. Door de sterke kras- en slijtvaste eigenschappen kan deze lak veel hebben en dus ideaal voor levendige huishoudes. Daarnaast is deze lak op waterbasis en kind- en milieuvriendelijk.

Kenmerken:

 • Goed afwasbaar
 • Snel droog
 • Op waterbasis
 • Semi gloss (30-40% glans)
 • Kindveilig
 • Kras- en slijtvast
 • Keuze uit alle Little Greene kleuren

Let hier op bij gebruik van de Intelligent Floor Paint

Wanneer je een houten vloer of trap wilt gaan schilderen met de Intelligent Floor Paint, moet je met een aantal dingen rekening houden. We zetten de manier van een vloer of trap schilderen op een rijtje:

 1. Ontvetten
  Maakt de ondergrond eerst goed schoon (universol ontvetter)
 2. Schuren
  Schuur de bestaande laag goed op en verwijder alle los zittende verf. Heb je kaal hout, schuur deze ook altijd nog even op. Daarna stofvrij maken.
 3. Primer aanbrengen (grondverf)
  Begin met het aanbrengen van de grondverf (primer). De beste keus hierin is de Little Greene Intelligent ASP. Kies deze ook direct op de kleur die je uiteindelijk wilt. Bij kaal hout adviseren we je om 2 lagen grondverf aan te brengen.
 4. Lichtjes schuren
  Schuur deze primer laag nog heel lichtjes op (korrel 320 +/-). Vervolgens stofvrij maken (kleefdoekje).
 5. Begin met aflakken
  Nu kan je de Little Greene Intelligent Floor Paint aanbrengen. Gebruik hiervoor een roller en een kwastje voor de randjes.
 6. Tweede laag
  Voor het beste en meest duurzame resultaat, adviseren we twee lagen Intelligent Floor Paint aan te brengen.

Let op! Iedere vloer of trap is natuurlijk anders en in grote lijnen zijn dit de juiste stappen. Het kan natuurlijk zijn dat je beschadigingen moet plamuren of kitten.

Droogtijden van de Intelligent Floor Paint

Nadat je de Little Greene Intelligent Floor Paint hebt aangebracht, is het belangrijk dat je de droogtijden goed aanhoudt. Zo is deze lak al naar 1 – 2 uur droog, maar pas na 4 uur overschilderbaar. Het proces van volledig uitharden duurt 7 dagen. Tot die tijd voorzichtig eroverheen lopen en zeker niet met schoenen. Ook nog geen zware spullen op de vloer zetten, anders zakt het in de lak.

Traplak van Little Greene

Voor het schilderen van de trap in een Little Greene kleur, is de Intelligent Floor Paint de juiste traplak. Deze lak van Little Greene is speciaal ontworpen voor o.a trappen en dus de perfect keuze. Ook droogt deze verf snel zodat je niet moeilijk hoeft te doen wanneer je de trap weer kan gebruiken. De Little Greene traplak heeft trouwens geen anti-slip, mocht dit een must zijn, dan heb je alleen de Sigma S2U Nova Traplak als alternatief.

Let op! Het duurt 7 dagen voordat de verf volledig is uitgehard, tot die tijd voorzichtig over de trap lopen en niet met schoenen of zware spullen.

Little Greene Intelligent Floor Paint kopen

Wil je de Little Greene Intelligent Floor Paint kopen, dan doe je dat bij ons vertrouwd online. Naast online ben je ook van harte welkom in onze verfwinkel in Roosendaal. Hier hebben we een Little Greene showroom met alle kleuren en verf.
Wanneer je online besteld sturen we deze zo snel mogelijk naar je toe, waardoor je de Little Greene Intelligent Floor Paint in de meest gevallen de volgende dag al in huis hebt.

 

Alternatieven binnen Little Greene binnenlak

Little Greene Intelligent ASP Primer
Anza Vilt Elite Lakroller
Anza Titanium Aqua Kwast Rond
Universol Ontvetter

Vragen? stel ze!

Neem contact met ons op