Wat je moet weten voor je jouw huis wit schildert

Het besluit om je huis wit te schilderen kan de juiste stap zijn naar een volledig nieuwe uitstraling voor je woning. Toch komen er veel verschillende vragen naar boven zoals: Is het toegestaan om mijn huis te verven? En is het acceptabel om mijn huis wit te schilderen? Het schilderen van je huis in een witte of lichte tint kan een opmerkelijke verandering op gang brengen, helemaal als dit erg afwijkt van de rest van de buurt. Hieronder beantwoorden wij al jouw vragen omtrent het schilderen van je huis, zodat jij voorbereid de look van jouw huis kan veranderen.

Is het toegestaan om je huis wit te verven?

Als je overweegt om je huis wit te schilderen, hoef je in de meeste gevallen geen vergunning aan te vragen. Dit komt doordat het wit verven van je huis meestal niet wordt beschouwd als een significante wijziging aan de buitenkant. Echter, het is altijd verstandig om te overwegen of jouw keuze past bij de uitstraling van je buurt. Bijvoorbeeld, als de huizen in jouw omgeving voornamelijk donkere kleuren hebben en je huis opvallend wit wordt, kan dit als storend ervaren worden. In dergelijke gevallen kan het raadzaam zijn om advies in te winnen bij de gemeente om te controleren of er specifieke regels of richtlijnen gelden. Zo kun je met vertrouwen beslissen of het wit schilderen van je huis de beste optie voor jouw situatie is.

Vergunning voorgevel schilderen

Het is altijd verstandig om bij de gemeente na te vragen wat wel en niet mogelijk is wanneer je van plan bent om de kunststof onderdelen van je voorgevel te schilderen, zoals kozijnen, deuren, etc. Soms doet het zich namelijk weleens voor dat je hier een vergunning voor nodig hebt. De graadmeter hier is hetzelfde als bij de kleur van je woning, het belangrijkst is dat het verschil tussen jouw gevel en die van de buurt niet te groot is. Een te opvallend verschil kan namelijk ongewenst zijn voor je buurtgenoten. Daarom kan een te groot contrast een reden zijn om navraag te doen bij de gemeente. Zo ben je zeker van jouw zaak en kom je niet in de problemen.

Voor en na je huis wit schilderen

Door je huis wit te schilderen kun je de uitstraling van jouw huis drastisch veranderen. Bakstenen verliezen na verloop van tijd hun mooie uitstraling en verkleuren soms, door deze te verven geef je ze een nieuwe frisse look. De laatste jaren zijn donkere kozijnen en gevels steeds populairder geworden, maar wat past er beter bij dan een wit geschilderd huis. Buiten dat het erg mooi is om je huis wit te schilderen, brengt het ook nog verschillende andere voordelen met zich mee. Buiten muurverf kan verschillende eigenschappen hebben, zoals bescherming tegen groene aanslag of extra waterdampdoorlatendheid. Een ding is zeker, muurverf voor buiten is altijd bestand tegen weersomstandigheden. De verf is slijtvast tegen regen en is UV-beschermend. Zo verander je niet alleen de look van jouw bakstenen, ook breng je nog een extra laag bescherming aan. Goed en professioneel resultaat behalen? De Sikkens Alphatex IQ Mat helpt jou tot een vlekkeloos eindresultaat.

Muurverf voor buiten koop je bij Verf-plaza.nl

Bij Verf-plaza.nl hebben wij de muurverf voor buiten die jij zoekt. Neem bijvoorbeeld een kijkje bij onze beste buitenmuurverf. Waar je onder andere Sikkens Alphaloxan Flex vindt, deze buitenmuurverf is haarscheuroverbruggend en waterdampdoorlatend. Of onze Sigma Siloxan Matt, met hoge waterdampdoorlatendheid en snelle droogtijden. Ook alle andere verfbenodigdheden voor jouw verfklus vind je bij Verf-plaza.nl. Voor vragen of advies, kun je altijd contact opnemen met een van onze specialisten. 

Vragen? stel ze!

Neem contact met ons op