Sigma kleur van het jaar 2023

Ook voor 2023 hebben de kleurexperts van Sigma weer een kleur gekozen. Dit keer is dat de Vining Ivy (PPG1148-6) geworden. Deze blauwgroentint is een moderne trendy kleur, die toepasbaar is op veel verschillende interieur- en exterieurstijlen. Hierdoor kan je deze kleur gebruiken als muurverf maar ook als lakverf.

Deze kleur komt het mooist tot zijn recht wanneer je de Sigma Perfect Matt gebruikt. Dit door extra matte uitstraling en perfecte egale afwerking, dankzij Smooth Layer Technology.

Waarom er voor Vining Ivy is gekozen

Volgens de kleurenexperts van PPG (moederbedrijf van Sigma) is op dit moment simplificeren een belangrijke trend. Ook concluderen ze dat na 2 lange Corona jaren binnen zitten, men meer rust en sereniteit wilt. Kleur kan hier grote invloed op uitoefenen en daarom is Vining Ivy dé perfecte kleur voor deze tijd.

“De kleur geeft energie en is tegelijkertijd sereen en kalmerend. Bovendien werkt de kleur in elk soort ruimte, of je nu gaat voor een kleuraccent op bijvoorbeeld een deur, je een statement wilt maken door één of meerdere wanden in Vining Ivy te schilderen of door de keukenkastjes aan te pakken; de kleur werkt overal ontzettend goed.”
Donna Taylor kleurexpert bij PPG

Vining Ivy combineren

De Vining Ivy is uitstekende te combineren met gebroken wit tinten en natuurlijke houtkleuren. De meest gebruikte gebroken wit tint is de RAL 9010. Natuurlijke houtkleuren zoals vloeren en meubels komen mooi tot hun recht en creëren een kalmerend effect (zie ook de voorbeelden).
Ook is deze kleur te combineren met donkere tinten en gouden accenten voor een luxe uitstraling.

 

Kleur Vining Ivy kopen

De kleur Vining Ivy is te koop in alle soorten verf die er is. Van muurverf tot buitenlakken voor je kozijnen. Om je te helpen kiezen zetten we een aantal keuzes voor je op een rijtje:

Wanden:

Binnen houtwerk (kozijnen, deuren etc)

  • Sigma S2U Nova (deze is verkrijgbaar in het mat, zijdeglans, halfglans en hoogglans)

Buiten houtwerk (kozijnen, deuren etc)

Naast deze veel gekozen verven heb je natuurlijk de keuze uit veel meer soorten verf. Naast Sigma verf heb je ook de keuze uit andere merken zoals Sikkens, Flexa of Histor.

Vragen? stel ze!

Neem contact met ons op