Babykamer muurverf

Babykamer schilderen, welke muurverf?

Wil je de muren van een babykamer gaan schilderen, dan is het belangrijk dat je de juiste verf kiest. De muurverf moet namelijk veilig zijn voor de baby en goed afwasbaar zijn.

De beste keus voor de babykamer is daarom de Sikkens Alphatex SF. Deze muurverf heeft namelijk de hoogste binnenluchtkwaliteit label (IAQ A+) omdat deze verf oplosmiddelvrij is. Ook heeft deze Sikkens muurverf Hét Europese Milieukeurmerk: FR/044/013.

Ook heeft deze muurverf een mooie matte uitstraling. Dit geeft rust in de kamer en zorgt voor minder lichtweerkaatsing.

Naast de veiligheid is de Sikkens Alphatex SF ook nog eens goed afwasbaar. Dus mocht er een vlekje komen, dan kan je deze makkelijk schoonmaken.

babykamer schilderen muurverf

Keuze uit alle kleuren

Wanneer je de babykamer met de Sikkens Alphatex SF gaat schilderen, heb je de keus uit alle kleuren. Ook kleuren van andere merken zijn mogelijk om in deze verf te laten mengen. Zo schilder je met de beste muurverf in je favoriete kleur na keuze.

Veel gekozen kleuren voor babykamers zijn:

Tips voor het schilderen van een babykamer

De beste tip voor het schilderen van een babykamer is om op tijd te beginnen. Zorg dat de kamer ruim op tijd geschilderd is voordat de baby komt. Wij adviseren om 3 maanden voor komst van de baby geschilderd te hebben. Zo kan de verf volledig uitharden (duurt 1 maand) en is de kamer helemaal klaar wanneer de baby komt.

Verder is het schilderen van een babykamer hetzelfde als alle andere muren van de woning.
Wanneer het om nieuw gestucte muren gaat, moet er wel altijd eerst een voorstrijk/primer gebruikt worden. Wij raden dan de Sikkens Alpha Superfix aan of de Sikkens Alpha Primer.

babykamer muurverf keuze

Vragen? stel ze!

Neem contact met ons op