Hoog schilderen | Verfplaza

Gemakkelijk en veilig je trapgat schilderen

Het schilderen van een trapgat is een klus die enige risico’s met zich meebrengt, vooral door het valgevaar. Als doe-het-zelver kun je deze klus met de juiste voorzorgsmaatregelen en gereedschap gemakkelijk zelf uitvoeren. Allereerst is het van belang om goed na te denken over je eigen veiligheid, daarom moet je altijd de juiste uitrusting gebruiken tijdens het werk. Denk hierbij aan antislip schoenen, stevige ladder, etc.

Hieronder vertellen we je meer over de beste manier om je trapgat te schilderen, wat de geschikte hulpmiddelen zijn en geven we inspiratie over de kleur van je trapgat. Vergeet niet de handige tips te lezen.

De beste manier om het trappengat te schilderen

Het schilderen van een trapgat is niet alleen nodig voor onderhoud, ook als je de uitstraling van het trapgat in je huis wilt veranderen is het een goede oplossing. Het schilderen van een trapgat is verstandig om met zijn tweeën uit te voeren en anders is het slim om ervoor te zorgen dat er iemand dichtbij is voor nood, want je krijgt te maken met verschillende hoogtes en moeilijk bereikbare plekken. Het voordeel van met zijn tweeën te werken is dat je efficiënter en veiliger te werk gaat om jouw trapgat een nieuwe look te geven.

Onder in het trapgat kun je gemakkelijk schilderen met een roller en kwast via de hand, maar de hogere plekken zijn moeilijker te bereiken. Hierdoor wordt er vaak gekozen om een ladder te gebruiken, waardoor je op de moeilijkste plekken kan komen. De beste ladder voor deze klus is een vouwladder, omdat deze minder plek in neemt en je toch op hoge plekken kunt komen. Zorg altijd ervoor dat je stabiel staat met de ladder om zo uitglijden te voorkomen. Mogelijk kun je gebruikmaken van een trapsteiger, deze geeft extra ondersteuning en veiligheid. Voor de nog hogere plekken is een verfstok, zoals de Anza Verlengsteel, een geschikt hulpmiddel.

Kleurinspiratie voor je trapgat

Bij het schilderen van jouw trapgat is het kiezen van de juiste verfkleur essentieel, zo brengt het trapgat verschillende ruimtes samen en kan je de uitstraling van jouw woning hiermee beïnvloeden. Over het algemeen kiezen de meeste een neutrale tint, omdat dit goed matcht met de andere kleuren en oppervlakken binnen de kamers, zoals de trap zelf. Witte kleuren doen het vaak goed, zoals de RAL 9001 (crèmewit) of RAL 9016 (verkeerswit). Beide kleuren zijn zeer neutraal en nergens aan gebonden, waardoor je een tijdloze keuze maakt. Andere populaire kleuren zijn zwart, grijs, bruin en taupe, denk bijvoorbeeld aan de populaire taupe tint Urban Taupe van Flexa. Een kleur die ook goed matcht met alle interieurs is antracietgrijs, ook wel bekend onder RAL 7016. Het gebruik van een muurtester kan helpen bij het kiezen en geeft je mooi beeld bij de nieuwe look. 

Tips voor het schilderen van een trapgat

  1. Werk van boven naar beneden, zo wordt de klus steeds makkelijker
  2. Maak gebruik van goede kwasten en rollers, zo verbeter je het eindresultaat.
  3. Neem de tijd, voorkom over haast werk en een slecht resultaat
  4. Zorg voor goede belichting, voorkom oneffenheden in het schilderwerk door slecht zicht
  5. Werk in delen, behoud het overzicht over je verfklus

Trapgat schilderen met Verf-plaza.nl

Zoals je hebt kunnen lezen is het schilderen van een trapgat niet onmogelijk voor een doe-het-zelver, echter is het wel belangrijk dat je gebruik maakt van de juiste hulpmiddelen en je veiligheid voorop zet. Wij raden ook zeker aan om verf te nemen van hoge kwaliteit, dit zorgt voor een verbeterd en langduriger eindresultaat dat gemakkelijker te bereiken is met hoge kwaliteit muurverf. Kies bijvoorbeeld voor de Sikkens Alphacryl Pure Mat SF of de Sigma Sigmatex Superlatex Mat, beide twee uitstekende producten die ook door de professionals worden gekozen. Voor de verfbenodigheden kun je ook bij Verf-plaza.nl terecht, waardoor jouw klus vlekkeloos verloopt.

Vragen of advies nodig over het schilderen van jouw trappengat, neem dan contact op met een van onze specialisten en ze helpen je graag verder. Toch liever een winkel bezoeken, kom dan langs bij ons in Roosendaal of Breda

Vragen? stel ze!

Neem contact met ons op