Sigma technologie schilden

Wanneer je een Sigma blik of emmer vast hebt zie je aantal emblemen. Deze emblemen, ook wel de technologie schilden, geven aan wat de speciale kwaliteit is van de Sigma verf. Door de vele verschillende soort verf zijn er ook heel veel technologie schilden. In deze blog leggen we je uit waar deze voor staan en wat ze betekenen.

DGS – Dual Guard System®

Door een innovatief bindmiddel wordt het hoofdbindmiddel beschermd tegen afbraak door UV-straling. DGS verbetert zo de duurzaamheid van de kleur en glans. Daarbij behoudt de verf zijn soepele verwerking en uitstekende droging. Dual Guard System van Sigma Coatings biedt 10 jaar ‘schildervrij’ garantietermijn.

Je vindt dit embleem op de volgende lak:

DGS – Dual Guard System®

Extreme Protection Technology

Dankzij de Extreme Protection technology wordt het houtwerk tegen extreme weersomstandigheden beschermd. Hierdoor blijft het houtwerk mooi en langer schildervrij.

Dit embleem vind je bij de volgende beits:

Extreme Protection Technology

LTA+ ™ – Liphophobic Technology van (PU)Acrylaten en (PU)Alkydemulsies

In zeer hoge mate bestand tegen vet, vuil en huishoudelijke schoonmaakmiddelen. De speciale bindmiddelcombinaties werken als een schild, waardoor de watergedragen lak wordt beschermt tegen fysieke belasting, vet en vuil.

De volgende binnenlakken hebben dit embleem:

LTA+ ™ – Liphophobic Technology van (PU)Acrylaten en (PU)Alkydemulsies

DustProof Technology™ – Stofafstotend

De unieke formule vermindert de aanhechting van stof aan de verfl aag en houdt zo ieder plafond véél langer mooi.

De Sigma Sigmapearl Plafond Supermatt heeft dit embleem.

DustProof Technology™ – Stofafstotend

Easy Clean Technology

De Easy Clean Technology is speciaal ontwikkeld voor de reinigbare muurverven van Sigma. Het voorkomt dat vuil en vetten doordringen in de verfl aag. Vervuilingen zijn hierdoor een voudig te verwijderen met water en zeep, zonder de technische en esthetische eigenschappen van de verfl aag te beinvloeden. In de Easy Clean Technology maakt Sigma gebruik van de juiste mix van grondstoffen en vuilafstotende eigenschappen gecombineerd met een zeer duurzaam bindmiddel.

De Sigma Pearl Clean Matt heeft dit embleem en is de perfecte muurverf voor in bijvoorbeeld de keuken.

Easy Clean Technology

Smooth Layer Technology

Een unieke technologie die ervoor zorgt dat de gerolde banen en aanzetten op een unieke wijze in elkaar overvloeien en na droging niet meer zichtbaar zijn. Hierdoor levert deze verf in alle kleuren een perfect egaal eindresultaat en is de droge verffi lm eveneens zeer goed bij te werken.

De volgende muurverf heeft dit embleem:

Smooth Layer Technology

Stain Blocking Technology

Zorgt er voor dat de verf kruislingse verbindingen maakt, als een soort visnet. Daardoor worden vlekken permanent geïsoleerd en kunnen ze niet naar het oppervlak doordringen.

Deze grondverf heeft dit embleem:

Stain Blocking Technology

Quick Rain Resistance

Quick Rain Resistance gevelverven hebben een uniek bindmiddel. De bindmiddeldeeltjes komen veel sneller samen dan bij een reguliere gevelverf. Hierdoor is de Quick Rain Resistance gevelverf al vanaf 20 minuten* regenbestendig en levert een mooi en strak eindresultaat op.
*Bij 23°C en 50% relatieve luchtvochtigheid.

Deze buitenmuurverf heeft dit embleem:

Quick Rain Resistance

Air Purifying Technology

Formaldehyde is, in een verhoogde concentratie, een van de meest schadelijke vluchtige organische stoffen in de binnenlucht. De belangrijkste uitstootbronnen zijn spaan- en vezelplaten, meubilair, tapijt, lijm en interieurstoffen. De Air Purifying Technology van Sigma fi ltert de formaldehyde-moleculen uit de binnenlucht en neutraliseert ze.

De volgende muurverf heeft dit speciale embleem:

Air Purifying Technology

QDS – Quick Drying Systeem

Een combinatie van een watergedragen acrylaatverfsysteem en een innovatief droog systeem, ontwikkeld door Sigma Coatings, stelt de schilder in staat sneller te werken met een nog beter resultaat. Met QDS kunnen watergedragen acrylaatverfsystemen verwerkt worden tot een temperatuur van 2°C. Een systeem waarmee pas geschilderde oppervlakken met behulp van infraroodstraling snel en veilig worden gedroogd. Hierdoor kan een eventueel tweede laag eerder worden aangebracht. Door de snelle en regelmatige droging met Sigma QDS behandelde objecten, krijgen externe beïnvloedingsfactoren zoals vocht en stof minder kans.

De volgende buitenlakken hebben dit embleem:

QDS – Quick Drying Systeem

Vragen? stel ze!

Neem contact met ons op