Welke muurverf achter het fornuis?

Wil je je muur achter het fornuis goed beschermen tegen vuil, water en vlekken? Dan is het belangrijk dat je de juiste muurverf kiest. Met een extreem afwasbare muurverf kan je namelijk gemakkelijk je muur met een doekje schoonmaken en blijft deze er mooi uit zien. Alles wat je hierover moet weten lees je op deze pagina!

Welke muurverf achter het fornuis

Achterwand keuken schilderen

Wanneer je geen of bijna geen tegels in de keuken hebt, moet je de achterwand in de keuken schilderen met muurverf. Tegenwoordig is het hebben van een geschilderde achterwand in en zie je dat dit bij bijna alle nieuwe keukens gedaan wordt. Het is iets kwetsbaarder dan tegels, maar het ziet er wel mooier uit. Zo kan je ook precies de kleur kiezen die je wilt. Alle kleuren van ieder merk zijn te mengen in onze muurverven.

De juiste muurverf achter het fornuis

Om de wand achter het fornuis te schilderen heb je twee mogelijkheden. We gaan deze 2 mogelijkheden voor je op een rijtje zetten.

  1. Muurverf
    De makkelijkste optie is om dit met een extra afwasbare muurverf te doen. Deze zijn vet, vuil en waterafstotend en te mengen in iedere kleur na keuze. Je brengt het gewoon aan als “normale” muurverf en na 4 weken is deze muurverf goed schoon te maken.
    Maar… een muurverf pal achter het fornuis wordt toch afgeraden. Je kan een muurverf wel goed gebruiken wanneer je een spatscherm hebt of een stuk betegelt is. Een muurverf, ook al is die extreem afwasbaar, kan naar een bepaalde tijd toch in kracht verliezen, waarna je deze weer moet overschilderen.
  2. Een kleurloze vernis
    De allerbeste keuze is een om een kleurloze vernis te gebruiken. Deze zet je over je muurverf heen is echt extreem goed te reinigen. Deze wordt keihard en nagenoeg onzichtbaar. Zeker wanneer je kiest voor de ultra matte Naturel Finish. Hiermee breng je een 2 componenten laag over de muurverf aan en ben je maximaal beschermd tegen vuil. De kleur van de muur wordt alleen ietsjes donkerder, maar dat is echt heel minimaal.

Muurverf in de keuken op kleur

Alle muurverf die je bij ons besteld zijn te mengen in iedere kleur na keuze. Je bent ook niet merkgebonden waardoor je kan kiezen voor professionele muurverf in een kleur na keuze. Wanneer je gebruik maakt van de kleurloze vernis, moet je de ondergrond eerst op kleur schilderen met een muurverf. Je kan dit doen met iedere muurverf na keuze, want er komt toch een vernis laag overheen.

Vragen? stel ze!

Neem contact met ons op