Welke buitenlak is beter? Sikkens of Sigma?

Wanneer je de buiten kozijnen, deuren en boeidelen wilt gaan schilderen, heb je de keus uit veel verschillende verfmerken. Sikkens en Sigma zijn hierin de bekendste en hebben de beste buitenlakken. Maar welke van de twee kan je nou het beste kiezen? Het eerlijke verhaal is dat het eigenlijk niet zo veel uitmaakt. Beide buitenlakken zijn van topkwaliteit en worden gebruikt door professionele schilders. De ene schilder zal alleen maar Sikkens adviseren en de andere Sigma. Voor de particulier adviseren we altijd om je keuze te baseren op of eigen ervaring (heb je bijvoorbeeld al een keer met Sikkens verf geschilderd en was dat goed bevallen) of waarmee het hiervoor is geschilderd. Zat er Sigma verf op, kies dan weer voor een Sigma buitenlak. Ook kan je kijken naar wat de buren gebruikt hebben. Zo krijg je geen kleurverschil en ziet het even netjes uit.

De beste keuze Sikkens buitenlak

Wanneer je voor een Sikkens buitenlak gaat kiezen, dan kan je het beste de Sikkens Rubbol XD High Gloss kiezen. Deze lak heeft een duurzaamheid tot 10 jaar met optimale glans- en kleurbehoud. Ook is de vloeiing perfect en is die eenvoudig aan te brengen. Voor een optimaal resultaat combineer je deze lak met de Sikkens Rubbol Primer Extra.

De Sikkens Rubbol XD is ook verkrijgbaar in Semi-Gloss. Deze heeft minder glans maar wel dezelfde eigenschappen.

De beste keuze Sigma buitenlak

Kies je voor een Sigma buitenlak, dan adviseren we je om de Sigma S2U Allure te gebruiken. Dit is de beste buitenlak van Sigma en deze heeft een duurzaamheid tot 10 jaar. Je hebt bij Sigma de keuze uit de Allure Gloss (hoogglans) of de Allure Satin (zijdeglans). Beide hebben dezelfde eigenschappen alleen is het glansverschil verschillend. Om voor een perfect eindresultaat te gaan, adviseren we je om ook gebruik te maken van de Sigma S2U Allure Primer als grondverf.

Vragen? stel ze!

Neem contact met ons op