Sikkens verf W05; Welke kleur is dat?

W05 is een basis aanduiding van Sikkens. Het is een witte tint waaruit alle andere lichte kleuren gemengd worden. Wanneer je W05 ongemengd laat krijg je witte tint die verder geen kleurnaam of code heeft. Het is niet de meeste witte kleur die er is, want dan moet er of W05/White op staan of alleen White.

Heb je een Sikkens blik of emmer met daarop alleen W05 staan, dan kan je deze online bij ons bestellen. Zo schilder je met exact dezelfde Sikkens verf. Bekijk hier alle Sikkens verf die je bij ons online in W05 kan bestellen.

Sikkens verf W05 code

Sikkens W05/ White of alleen White

Heb je Sikkens verf en staat daarop Sikkens W05/ White of alleen White, dan schilder je met de witste tint die Sikkens heeft. Wij noemen dit ook wel 100% wit omdat er geen enkel ander pigment ingaat. Wil je deze verf opnieuw bestellen, dan kan je dat bij online doen door de variant 100% wit te selecteren. Dit geldt ook voor wanneer er alleen White op je huidige Sikkens emmer of blik staat.
In sommige gevallen is een variant niet verkrijgbaar in het 100% wit. Dit heeft te maken met dat Sikkens kleine hoeveelheden niet altijd in kleine verpakkingen maakt. Zo is bijvoorbeeld de Sikkens Alphacryl Pure Mat SF – White alleen verkrijgbaar in 5 of 10 liter verpakkingen. Dit geldt ook voor de Sikkens Rubbol BL Rezisto Satin.

Sikkens verf W05 White of alleen White

Sikkens verf N00, wat is dat?

Sikkens werkt met verschillende basissen waaruit gemengd moet worden. Daarvan is de N00 basis er een van. Dit is de basis waar donkere kleuren uit gemengd wordt. Dit is ook de reden dat deze verpakkingen lichter wegen dan de W05 variant. Vanuit Sikkens worden deze blikken of emmers minder vol gevuld en worden deze opgevuld door de pigmenten. Afhankelijk van de gekozen kleur gaan er pigmenten bij en vult die het blik tot de gekozen hoeveelheid.
Zo zijn de meeste 1 liter Sikkens N00 blikken vanuit de fabriek gevuld met 900 ml. De overige 100 ml gaat via onze Sikkens mengmachine erin en komt het toch op 1 liter uit.

Deze basis moet altijd gemengd worden en kan niet zonder een mengkleur bestellen.

Sikkens verf N00 code

Vragen? stel ze!

Neem contact met ons op