muurverf in de keuken? Welke moet je kiezen

Muur in de keuken schilderen: twee mogelijkheden

Een muur in de keuken schilderen kan je natuurlijk gewoon met muurverf schilderen. Alleen is de kans dat de muur vies wordt heel groot. Om je muur in de keuken toch een mooi kleurtje te geven en er voor te zorgen dat die mooi blijft, heb je twee keuzes. Je kan kiezen voor speciale afwasbare muurverf of een transparante coating. Welke keuze voor jou van toepassing is, is afhankelijk van je situaties. We zetten de twee mogelijkheden op een rijtje.

Extreem afwasbare muurverf

De meest gekozen optie is om een extreem afwasbare muurverf te kiezen. Deze muurverven zijn vlek, vuil en waterafstotend. Mocht er toch een vlekje opkomen, dan kan je deze gemakkelijk afdoen met een doekje. Het grote voordeel van een afwasbare muurverf is dat die makkelijk aan te brengen is en verkrijgbaar is in iedere kleur na keuze. Zo kan je de muur direct in je favoriete kleur schilderen en is die beschermd tegen vuil en vlekken.
De beste keuze hierin zijn de:

Beide zijn professionele muurverven die ook door schilders worden gebruikt.

Muurverf voor in de keuken afwasbaar

Transparante coating

Wil je voor het allerbeste gaan, dan is een transparante coating voor in de keuken het best. Een transparante coating is een kleurloze lak die je aanbrengt over een bestaande muurverf laag. Omdat een laklaag altijd sterker is dan een muurverflaag, is je muur nog beter beschermd tegen vuil en vlekken.
De beste keus keuze hierin is de:

Transparante coating voor in de keuken

Coating of muurverf voor de keuken?

Hierboven heb je de twee verschillende mogelijkheden gezien. Beide zijn goede keuzes, maar welke moet je nou kiezen? Dit is afhankelijk van hoe goed je de muur wilt beschermen en hoe je keuken is gebouwd. We zetten de meest voorkomende situaties op een rijtje:

  • Muur zit direct achter de kookplaat
    Wanneer je muur direct achter het kook gedeelte zit, is de kans dat er iedere dag vlekken op komen groot. Hierdoor kan je het beste kiezen voor een transparante coating.
  • De helft is bedekt met tegels 
    Is de onderste helft van de keuken bedekt met tegels, dan kan je het bovenste gedeelte prima schilderen met een afwasbare muurverf. Mocht er dan toch een keer een vuil opkomen, dan poets je dit zo eraf.
  • Muren rondom de keuken
    Heb je muren rondom de keuken of net er naast, dan kan je deze prima schilderen met een afwasbare muurverf.
  • Muren maximaal beschermen
    Wil je gewoon het beste, dan moet je gaan voor de transparante coating.

Wanneer je voor de transparante coating gaat is het belangrijk dat je de muur eerst op je gekozen kleur schildert. Dit doe je gewoon met een muurverf na keuze. Dit hoeft geen afwasbare muurverf te zijn omdat je deze toch overschildert met een transparante coating.

Vragen of hulp nodig?

Neem gerust contact met ons op! Wij zijn te bereiken per telefoon, mail of WhatsApp.

Vragen? stel ze!

Neem contact met ons op