Badkamer | Verfplaza

De beste verf voor in de badkamer

Een badkamer verven is geen lastige klus, zolang je gebruik maakt van de juiste verf.  Hoe goed jouw badkamer ook geventileerd is, het is vaak een ruimte waar veel vocht blijft hangen. In onze webshop hebben wij een groot aanbod aan badkamerverf. Lees hieronder meer over de verschillende soorten badkamerverf

Schimmelwerende verf in de badkamer

Een belangrijke eigenschap voor verf in de badkamer is dat hij schimmelwerend is. Een goede ventilatie in de badkamer is altijd belangrijk, maar het voorkomen van vocht is onmogelijk. Vocht op de muur kan zorgen voor plekken en schimmels. Schimmelwerende muurverf bevat componenten die de ontwikkeling van schimmels remt en de vorming van vochtplekken vermindert. Bovendien is schimmelwerende verf vaak gemakkelijk schoon te maken, wat erg handig is voor een ruimte waar regelmatig vocht en condensatie optreedt. Een goede keus voor schimmelwerende verf is de Sikkens Alpha Humitex SF. Een goed alternatief hiervoor is de Sigma Sigmaresist Fungi Matt.

Wanneer gebruik je waterafstotende verf in de badkamer?

Bij het gebruik van waterafstotende verf in de badkamer is het belangrijk om rekening te houden met een paar zaken. Veel van onze waterafstotende verven zijn niet geschikt voor op het plafond of in het douche gedeelte. Een goed voorbeeld van muurverf voor in de badkamer is Sikkens Alpha Rezisto Easy Clean, deze muurverf heeft  water-, vuil-, en vetafstotende eigenschappen. Mocht er toch iets op de muur komen, dan kun je de verf gemakkelijk schoonmaken met lauw water en een doek. Als alternatief hebben wij de Sigma Pearl Clean Matt, ook hiervoor geldt dat deze muurverf niet op het plafond of in de doucheruimte mag. Let op, breng deze twee latexen altijd aan met twee lagen voor de gewenste bescherming, voor meer informatie raadpleeg het technisch blad.

Badkamer Plafond verven

Het is gebruikelijk om het plafond in de badkamer te schilderen met een schimmelwerende verf. Het gebruik van waterafstotende verf op het plafond van de badkamer is veelal niet vereist en vaak ook niet mogelijk waardoor het door onze professionals wordt afgeraden.

Douche verven

De doucheruimte is veelal betegeld, waardoor het niet nodig is om in de doucheruimte te schilderen. Ben je toch van plan te gaan schilderen in de doucheruimte dan zijn hier speciaalproducten voor gemaakt met een lastige verwerking. Neem dan contact op met een van onze specialisten, voor advies op maat.

Kalk- of krijtverf gebruiken in de badkamer

Zowel kalkverf als krijtverf zijn af te raden om te gebruiken in de badkamer. Kalkverf is erg open qua structuur en kan slecht tegen vocht, waardoor het niet verstandig is om deze te gebruiken in erg vochtige ruimtes zoals de badkamer. Krijtverf is in theorie wel mogelijk om te gebruiken in de badkamer. Het enige nadeel is dat deze niet goed afwasbaar is en hierdoor ook niet goed functioneert in omgevingen waar veel vocht in aanraking komt met de verf

Verven in de badkamer

Zoals je hebt gelezen is het verven in de badkamer geen onmogelijke klus, maar de juiste verf is een vereiste. Heb je nog vragen of wil je graag advies voor jouw verfklus? Neem dan contact op met een van onze specialisten.

Vragen? stel ze!

Neem contact met ons op