Oolex Belgische Carboleum Donkerbruin

Inhoud
 • Direct leverbaar
 • Gratis levering v.a. €50,-
 • Keuze uit alle kleuren
 • Voor 22:00 uur besteld = Direct verzonden
 • Product & kleurgarantie

Product omschrijving

Belgische Carboleum Donkerbruin

Oolex Belgische Carboleum Donkerbruin is een impregneermiddel om je buitenhout te beschermen. Je gebruikt Carboleum voor op o.a schuren, hekwerk, palen, schuttingen en overig buiten hout. Carboleum bestaat uit teer en is daarom een goed waterwerend vermogen en beschermd het hout tegen ongediertes. Door de sterke geur houden beesten hier niet van, waardoor ze niet aan het hout gaan knagen.
Omdat het een teer product is raden wij altijd aan om te werken met handschoenen. Je kan deze Carboleum het beste aanbrengen met een platte kwast of blokwitter.

Let op! Carboleum kan niet gebruikt worden op hardhout of hout dat al reeds geïmpregneerd is. 

Eigenschappen:

 • Bezit uitstekende conserverende en vochtwerende eigenschappen.
 • Bezit zeer goede waterafstotende eigenschappen.
 • De ideale oplossing voor houtbescherming in de open lucht.
 • Transparante verwerking.
 • Accentueert de houterf.
 • Heel donkerbruin
 • Teer product

Let op! Dit is een teer product en kan altijd afgeven wanneer het warm is. Gebruik dit product dan ook niet wanneer er kans is dat je hier tegenaan gaat lopen (zoals in regulieren tuinen). 

Verwerking van Oolex Belgische Carboleum Donkerbruin

Carboleum kan aangebracht worden met een kwast of spuitpistool. Vermijd verwerking in aanwezigheid van open vlam en vonken of in gesloten of slecht geventileerde ruimten. Verwerken in de open lucht, maar enkel bij droog weer en buiten de vorstperiode. Bij temperaturen lager dan het vriespunt kan kristallisatie optreden. Dit kristalliseren wordt voorkomen door het product te verwarmen tot 20°C en regelmatig te roeren. Voor de gewenste kleur dit product in 2 a 3 lagen aanbrengen.
Carboleum is niet geschikt voor de behandeling van hardhout zoals bangkirai of teak.

Alternatief op Traditionele Carboleum

Vroeger werd er heel veel carboleum gebruikt voor boeren schuren etc. De traditionele carboleum (of carbolineum) is al sinds jaren in Nederland en België verboden. De carboleum die wij verkopen is de vervanger en is zo sterk mogelijk gemaakt, maar binnen de wetgeving. Dit product bevat nog steeds teer zoals vroeger.

Waar je op moet letten wanneer je Oolex Carboleum Donkerbruin gebruikt

Bij het gebruik van carboleum moet je altijd op een aantal dingen letten. Zo is het belangrijk dat je handschoenen aan doet wanneer je hiermee gaat werken. Ook is het belangrijk dat je het blik niet in de volle zon zet. Verder is het een teer product en kan het afgeven wanneer je het hout aanraakt. Gebruik dit dus niet zomaar in een tuin.

Oolex Belgische Carboleum Donkerbruin kopen

Oolex Belgische Carboleum Donkerbruin koop je voordelig en gemakkelijk bij ons online. We hebben altijd ruime voorraden en kunnen daarom direct leveren. Bestel je op werkdagen voor 22:00 uur, dan heb je het morgen in huis. Heb je nog vragen? Neem dan contact met ons op.

Product informatie

 • Basis terpentinebasis (alkyd)

Veelgestelde vragen

Is dit de Carboleum van vroeger?

De carboleum van vroeger is tegenwoordig verboden en dit is de zo sterk mogelijke vervanging. Onze Carboleum bestaat uit teer en terpentine en heeft daarom veel weg van de oudere carboleum.

Carboleum kan je het beste aanbrengen met een platte kwast of blokkwast. Carboleum is dun agressief spul dat je beter niet kan rollen i.v.m spetters.

Onze tip is: Gebruik altijd handschoenen bij het aanbrengen van Carboleum i.v.m veiligheid.

Carboleum is een impregneermiddel en moet dus diep het hout in kunnen trekken. Wanneer de carboleum niet droogt of op het hout blijft liggen, betekent dat het niet in de ondergrond heeft kunnen trekken. Dit kan te maken hebben dat het hout al verzadigd was of dat het een hardhout soort is.

Let dus goed op voordat je carboleum gebruikt, het moet goed het hout kunnen intrekken.

Dit vinden onze klanten van dit product

Dit product is nog niet beoordeeld

Handig voor erbij

Anza Schilderhandshoenen
Anza Blokwitter Hout
SAM Voordeelkwast Plat
Anza Wegwerp Blokwitter

Vragen? stel ze!

Neem contact met ons op