Kleur & inspiratie

Kleur & inspiratie

Het kiezen van de juiste verfkleur voor je woning is vaak een lastige opgave. Om je hierbij te helpen vind je op deze pagina verschillende kleurencollecties en inspiraties. Er zijn meer dan 30.000 verschillende kleuren die gemaakt kunnen worden. Om hier een keuze uit te maken, hebben we de mooiste kleurcollectie voor je geselecteerd.

Thuis de kleur testen?

Het online bekijken van verfkleuren is heel moeilijk. Dit komt omdat de kleuren op je beeldscherm er anders uit zien dan in het echt. Dit komt omdat elk beeldscherm anders is. Je moet de kleuren die je online ziet dan ook alleen ter indicatie zien. Wanneer je een kleur eerst in het echt wil zien, adviseren we je om of een kleurenwaaier te kopen of een testpotje te nemen. Onze testpotjes zijn verkrijgbaar in iedere kleur van elk merk. Je kan deze thuis aanbrengen waardoor je een echt beeld van de kleur krijgt.

Klik hier om de kleurtesters te bekijken.

RIJKS kleuren zijn de kleuren die gebruikt zijn bij de renovatie van het Rijksmuseum. Op deze pagina vind je een makkelijk overzicht van alle RIJKS kleuren.

De kleuren in RAL waaier zijn de meest gebruikte kleuren van Nederland. Hier zitten kleuren in zoals RAL 9016, 9010, 7016 en 7021. Naast deze meeste gebruikte kleuren vind je daar ook alle andere RAL kleuren.

Bekijk hier alle beits kleuren. Je hebt zowel dekkende als transparante beits kleuren.

Op deze pagina vind je alle Sikkens Authentieke kleuren. Deze kleuren worden veel gebruikt om de buitenkant van monumentale panden, stadswoningen of boerderijen te schilderen.