Kleur & inspiratie

Het kiezen van de juiste verfkleur is een lastige opgave. Met de keuze uit meer dan 50.000 kleuren en tientallen merken is er meer dan genoeg keus.
Om je hier een handje bij te helpen zetten we de mooiste kleurcollectie voor je op een rijtje. Ook zetten we veel gebruikte kleuren voor binnen, buiten, kozijnen en muren vind je terug op deze pagina. 

Bij ons heb je de keuze uit alle kleuren die er bestaan. Ook kleuren van verfmerken die wij niet verkopen. 

verf plaza verfwinkel blad

RIJKS kleuren zijn de kleuren die gebruikt zijn bij de renovatie van het Rijksmuseum. Op deze pagina vind je een makkelijk overzicht van alle RIJKS kleuren.

De kleuren in RAL waaier zijn de meest gebruikte kleuren van Nederland. Hier zitten kleuren in zoals RAL 9016, 9010, 7016 en 7021. Naast deze meeste gebruikte kleuren vind je daar ook alle andere RAL kleuren.

Bekijk hier alle beits kleuren. Je hebt zowel dekkende als transparante beits kleuren.

Op deze pagina vind je alle Sikkens Authentieke kleuren. Deze kleuren worden veel gebruikt om de buitenkant van monumentale panden, stadswoningen of boerderijen te schilderen.

Kleurcollecties

Door de ruime keuze aan kleuren is het makkelijker om een kleur te kiezen uit een bepaalde kleurcollectie of kleurenwaaier. Hier staan kleuren in die geselecteerd zijn door kleurexperts die perfecte elkaar matchen. Sommige kleurcollecties hebben bepaalde thema’s zoals het Rijksmuseum. Bekende kleurenwaaiers zijn natuurlijk Farrow & Ball en Little Greene. Zoek je liever zelf een passende kleur, dan heeft Sikkens of Sigma extra uitgebreide kleurenwaaiers. Hier duizenden kleuren in en kan je perfect je eigen kleur vinden.

Bekijk hier verschillende kleurcollecties om inspiratie op te doen.

Flexa Wild wonder donker