Alle beits kleuren

Beits is een speciaal soort verf dat je gebruikt voor het beschermen en verfraaien van je houtwerk. Het dringt diep door in het hout en omdat het vochtregulerend is kan het hout blijven “ademen”. Je gebruikt beits voornamelijk voor houtwerk in je tuin zoals overkappingen, schuttingen of tuinmeubels.
Je hebt beits in alle kleuren van de regenboog en je kan kiezen tussen dekkende of transparante beits. Veel gekozen beits kleuren zijn zwart (ral 9005), White Wash, Grey Wash en kleurloos (transparant). Van al deze kleuren vind je hieronder de voorbeelden om te zien hoe het eruit ziet.

Beits voorbeeld blog scaled
zwarte beits

Meest gekozen beits kleur

De meest gekozen beits kleur is zwart (verf kleurcode: RAL 9005). Veel tuinhuizen, schuttingen, tuinmeubels, poorten etc zijn geschilderd met zwarte beits. Je hebt hierin nog verschillen met de glansgraad, zo kan je kiezen voor een matte of zijdeglanzende afwerking. Op deze pagina vind je alle zwarte dekkende beitsen.
Op de foto hiernaast (of hierboven, wanneer je op je mobiel zit) is de beits: Oolex Aqua Beits Mat Zwart gebruikt. Dit is onze meest verkocht zwarte beits en heeft een matte uitstraling. De beits heeft een extreem goede dekking, zo heeft het voorbeeld hiernaast (of erboven) maar 1 laag, we raden wel altijd 2 lagen aan te brengen.

White Wash

White Wash is ook een veel gekozen beits kleur voor op meubels of ander houtwerk in je tuin. White Wash valt onder de transparante beitsen en geeft een witte look waarbij je de nerven van het hout nog goed zichtbaar zijn.
Hiernaast zie je een voorbeeld van White Wash met daarnaast de dekkende variant ernaast. Zo zie je goed het verschil tussen dekkend wit en transparant wit (white wash).

White Wash beits rotated
White Wash met dekkend wit rotated

Kleurloze bescherming

Wanneer je de originele kleur van het hout zo goed mogelijk wilt behouden, kan je het beste kiezen voor een kleurloze afwerking. Op deze manier bescherm je je hout tegen vergrijzing en blijft het een natuurlijke kleur. Een veel gekozen optie voor douglas hout, is het gebruik maken van douglas olie. Hiermee kleur bescherm je het hout tegen vergrijzing en wordt de kleur van het hout iets intenser. Hiernaast (of hieronder) kan je het verschil zien tussen douglas hout (onbehandeld) en douglas hout behandeld met douglas olie (Oolex Douglas Olie).

Douglas olie behandeld en onbehandeld scaled

Producten in dit artikel

Oolex Aqua Beits Mat Dekkend
Oolex Douglas Olie
Oolex Aqua Beits Mat Zwart