Wat is het verschil tussen Sikkens Alphacryl Pure Mat SF en Sikkens Alpha Rezisto Easy Clean?

Tussen deze twee soorten muurverf twijfelen veel mensen welke ze moeten kiezen. Beide hebben veel overeenkomsten en de prijzen zijn gelijk. Wat is dan de betere keus? In dit artikel leggen we je de verschillen uit en welke je in jouw situatie het beste kan kiezen.

Wat zijn de verschillen

De verschillen tussen de Sikkens Alphacryl Pure Mat SF en de Sikkens Alpha Easy Clean kunnen we het beste uitleggen in de volgende drie kenmerken:

  • Uitstraling
  • Afwasbaarheid
  • Vloeiing

Uitstraling:

Wanneer we het bij muurverf over uitstraling hebben, spreken we over de glansgraad van de verf. Voor muren (zeker bij gladde muren) is een zo mat mogelijke muurverf de mooiste keuze (blijft natuurlijk persoonlijk). Een mooie matte uitstraling geeft rust en je hebt minder last van strijklicht.
De meest matte uitstraling heeft de Sikkens Alphacryl Pure Mat SF. Twijfel je tussen de twee muurverven en vind je uitstraling belangrijk, dan raden we je aan om de Sikkens Alphacryl Pure Mat SF te kiezen.

Afwasbaarheid:

De afwasbaarheid zegt iets over hoe goed je een vlek kan reinigen zonder dat je opglanzende plekken krijgt. Nu zijn beide muurverven zeer goed schoon te maken, alleen zit er onderling toch nog verschil in. Zo is de Sikkens Alpha Rezisto Easy Clean extreem afwasbaar en vlek- en waterafstotend. Daarom is deze muurverf ook zeer geschikt voor in de keuken. Ook is deze muurverf een ideale keuze wanneer je jonge kinderen hebt. Zij kunnen lekker hun gang gaan en mocht er een vlek op de muur komen, dan poetst je deze gemakkelijk weg.

Vloeiing

De vloeiing zegt iets over hoe gemakkelijk de verf aan te brengen is. Beide zijn professionele muurverven waarmee je altijd een mooi resultaat krijgt. Toch is de Sikkens Alphacryl Pure Mat SF hierin de het best. Met deze muurverf krijg je altijd een super strak eindresultaat (ook als je minder goed kan schilderen). Door de perfect vloei en extra lange opentijd zal je geen last van banen hebben.

Ons advies 

Vind je uitstraling en een zo’n mooi en strak mogelijk eindresultaat belangrijk, dan is de Sikkens Alphacryl Pure Mat SF de beste keuze. Je schildert hiermee met de beste muurverf die bestaat!
Heb je kinderen, veel huisdieren of wil je gewoon de beste afwasbare muurverf die er is, dan kies je voor de Sikkens Alpha Rezisto Easy Clean. Zo zijn alle muren in je huis extreem beschermd tegen vuil, vet en water.

Welke van de twee je ook kiest, je gaat voor een professionele keuze. Naast de hoge kwaliteit zijn beide muurverven verkrijgbaar in iedere kleur na keuze. Naast Ral 9010 of Ral 9016 kan je ook kiezen uit kleuren van andere merken.

Sikkens Pure Mat SF of Sikkens Easy Clean kopen

Zowel de Sikkens Alphacryl Pure Mat SF of de Sikkens Alpha Rezisot Easy Clean bestel je bij ons voordelig online. We zijn een Online Sikkens Specialist en hebben altijd ruime voorraden. Zo kunnen we je ook altijd de beste prijzen aanbieden. Ook kan je eenvoudig de kleur die je zoekt selecteren door de online kleurenwaaier te openen. Je hebt de keuze uit iedere kleur van elk merk.

Vragen? stel ze!

Neem contact met ons op