Waarom je voor extra matte muurverf moet gaan

Ga je binnenkort je muren of plafonds schilderen, dan heb je de keuze uit veel verschillende soorten muurverf. Wat heel belangrijk is in de keuze, is de glansgraad. De glansgraad bepaald hoeveel (of hoe weinig) de verf glanst. Bij mat is dit heel weinig en bij hoogglans heel hoog. In Nederland zijn bijna alle muurverven standaard mat en daardoor ook de meeste gekozen glansgraad. Naast mat heb je tegenwoordig ook extra mat. Het voordeel hiervan is dat je met een extra matte muurverf minder tot geen last hebt van vervelend strijklicht.

Zeker bij gladde muren met veel lichtinval is het gebruik van een extra matte muurverf echt een aanrader. Ook wanneer je veel spotjes in huis hebt kan je het beste gebruik maken van een extra matte muurverf.

De juiste muurverf tegen strijklicht

Wanneer je last hebt van strijklicht zie je alle oneffenheden op de muur. Deze oneffenheden kunnen ontstaan zijn door slecht stucwerk (dit is in de meeste gevallen) of slecht schilderwerk (gebeurd vaak op plafonds). Strijklicht ontstaat wanneer er zonlicht op de muren of plafond schijnt. Zo kan het zijn dat wanneer het donker is je muur er mooi uit ziet, maar overdag met zonlicht er heel lelijk uitziet.
Om dit zoveel mogelijk tegen te gaan kan je het beste gebruik maken van een extra matte muurverf van professionele kwaliteit zoals Sigma of Sikkens. Beide merken hebben hier speciale verf voor ontwikkeld. Hiermee ga je voor een superstrak eindresultaat met een extra matte uitstraling.

Sikkens extra matte muurverf:

  • Sikkens Alphacryl Pure Mat SF
    Speciaal ontwikkeld voor de renovatie van het Rijksmuseum. Door de vele spotjes komt er veel vervelend licht op de muren. Om hier zo min mogelijk last van te hebben is de Sikkens Alphacryl Pure Primer in het leven geroepen.

Sigma extra matte muurverf:

  • Sigma Perfect Matt
    De muurverf voor een extra strak en mooi mat eindresultaat. Geeft een baan en streeploos eindresultaat.

Vragen? stel ze!

Neem contact met ons op