Moet je schuren voor het schilderen

Kan je schilderen zonder te schuren?

Ja, het is mogelijk om te schilderen zonder dat je hoeft te schuren. Je hebt een aantal speciale primers die direct kunnen worden aangebracht. Omdat je niet hoeft te schuren ben je een stuk sneller klaar met je verfklus. Je hoeft hierbij alleen de ondergrond heel goed te ontvetten (gebruik hiervoor Universol).
Gebruik een van de volgende primers wanneer je niet wilt schuren:

Liever niet schuren?

Heb je een hekel aan schuren, maar wil je toch je binnen deuren of kozijnen schilderen? Dan is dat mogelijk. Het beste is natuurlijk om wel te schuren, maar wanneer je dit liever niet wilt, dan moet je de volgende verf gebruiken op de juiste manier.

  1. Je begint met het schoonmaken van het oppervlak (dit moet altijd gedaan worden).
  2. Breng de grondverf Zinsser Bulls Eye 1-2-3 aan.
  3. Schilder deze grondverf binnen 24 uur over met een Sigma S2U Nova lak.
  4. Breng (indien nodig) een tweede laag lak aan. Let op doe dit binnen 24 uur. Wacht je te lang dan moet je schuren.

Dit is een manier om binnen te schilderen zonder dat je hoeft te schuren. Voor het beste resultaat raden wij altijd aan om te schuren. Dit hoeft in de meeste gevallen maar heel lichtjes (matteren) en kan je gemakkelijk doen met een schuurpad.

Beits aanbrengen zonder te schuren

De meest voorkomende verfsoort waarbij er nooit of nauwelijks geschuurd wordt is beits. Deze kan je in bijna alle gevallen direct aanbrengen zonder dat je hoeft te schuren. Beits is een open systeem dat het hout niet afsluit. Zo kan het ademenen waardoor het niet gaat bladderen. Omdat het een open systeem is hecht de nieuwe beits laag altijd mooi op de oude laag.
Ook bij nieuw hout is schuren voordat je beits gaat gebruiken niet nodig. De beits hecht direct op kaal hout. Wel moet je altijd even schoonmaken voor je gaat schilderen.

Vragen? stel ze!

Neem contact met ons op