Plafondverf voor de woonkamer

Kan je muurverf voor het plafond gebruiken?

Ja, muurverf kan ook gebruikt worden om het plafond te schilderen. Muren en plafonds zijn vaak gemaakt van het zelfde materiaal waardoor het niet uitmaakt of je nu een muur of een plafond schildert. Wel is het zo dat wanneer je een groot plafond wilt gaan schilderen, je beter een plafondverf kan gebruiken. Deze hebben namelijk een langere opentijd (drogen minder snel) waardoor je een mooier resultaat krijgt.

Ons advies is dan ook om kleine ruimtes zoals slaapkamers eventueel met met een “normale” muurverf te schilderen, maar grote plafonds in woonkamers niet.

Het verschil tussen muurverf en plafondverf

Tussen muurverf en plafondverf zit een belangrijk verschil. Dat is namelijk de opentijd, dat is tijd wanneer de verf droog begint te worden. Bij muurverf is dit altijd sneller dan bij plafondverf. Dit omdat je bij het schilderen van plafonds het nat in nat werken een stuk lastiger is dan bij een muur. Het oppervlak van een plafond is veel langer en breder. Om toch een mooi resultaat te krijgen hebben verffabrikanten speciale plafondverf ontwikkeld. Hiermee krijg je gegarandeerd een mooi strak plafond zonder baanvorming of strepen.

De beste keuze voor het plafond is de Sikkens Alpha Plafond Extreem Mat.

Vragen? stel ze!

Neem contact met ons op