Ondanks je voorzichtigheid kunnen de binnenmuren van je huis behoorlijk te lijden hebben. Denk aan een tafel die te krachtig wordt verplaatst en krassen achterlaat, ongelukjes in de keuken die grote watervlekken veroorzaken, of de vette kindervingertjes en creatieve tekeningen van kleintjes. Maar geen zorgen, hier gaan we je uitleggen hoe je deze muren weer schoon en fris kunt krijgen.

Hoe maak je muren schoon

Je muren schoonmaken, maar niet de verf aantasten, dan kan je het beste de gewoon een katoenen doek gebruiken en water. Andere schoonmaak spullen zoals microvezeldoekjes of schuursponsjes zorgen alleen maar voor krassen en vlekken. Wanneer de vlek iets hardnekkiger is kan je gebruik maken van de Sigma PearlClean Cleaner. Met spul kan je veilig je muren schoonmaken.

Het is dus vrij eenvoudig om je muur te reinigen. Wel is het belangrijk dat je een afwasbare muurverf gebruikt hebt. Wanneer je deze niet gebruikt hebt kan je alsnog je muur schoonmaken, maar heb je wel kans dat je een mattere plek krijgt.

Vettige handen op muren schoonmaken

Vettige handen op muren kunnen lelijke plekken veroorzaken. Dit kan je makkelijk schoonmaken door een natte katoenen doek te gebruiken. Wel gaat dit vaak in samen met goede muurverf. Wanneer je veel last hebt van vettige handen omdat je bijvoorbeeld veel kinderen hebt of het een school of dagopvang is, dan kan je het beste preventief al een goede muurverf gebruiken. De beste keuze hiervoor is de Sikkens Alpha Rezisto Anti Marks Mat. Deze is extreem sterk en super makkelijk schoon te houden. Zo kan je hier gemakkelijk met een doekje langsgaan om de muur schoon te maken.

Verf beschadigd tijdens schoonmaken van de muur

Heb je tijdens het schoonmaken de verf beschadigd en krijg je de vlek nu niet meer weg? Dan is het eerlijke antwoord dat je pech hebt en je de muur opnieuw moet gaan schilderen. Wanneer het een hele hardnekkige vlek is, zal je deze eerst moeten isoleren met een isolerende primer. Dit zorgt ervoor dat de vlek niet door een nieuwe laag verf dringt. Na het isoleren kan je er met iedere muurverf na keuze overheen schilderen en zal je muur weer mooi wit zijn.

Vragen? stel ze!

Neem contact met ons op