Veel gestelde vragen over Farrow and Ball

Op deze pagina lees je de meest gestelde vragen omtrent Farrow and Ball. Zo weet je precies wat Farrow and Ball inhoudt en de kwaliteiten van de verf. Heb je een vraag die er niet bij staat dan kan je altijd contact met ons opnemen, Wij zijn een officieel Farrow and Ball verkooppunt en onze specialisten staan altijd voor je klaar.

Het enige waar we iets minder mee kunnen helpen is kleuradvies op maat. Dit is een vak apart en altijd een heel persoonlijks iets. Wanneer je dit wel wilt raden we je aan om via deze link een geschikte interieurstylisten via Farrow and Ball te kiezen. Zij werken in Nederland samen met interieursylisten die gespecialiseerd zijn in Farrow & Ball kleuren.

FAQ Farrow and Ball veel gestelde vragen

FAQ Farrow and Ball

Hoe snel is Farrow and Ball verf overschilderbaar?

De verf van Farrow and Ball is overschilderbaar na 4 tot 6 uur. Houdt deze droogtijd altijd aan, ook al is de verf eerder droog (na 2 uur) overschilderen kan pas na minimaal 4 uur.

Hoeveel lagen Farrow and Ball verf?

Het advies is om altijd 2 lagen verf  aan te brengen. Zo komt de kleur het best tot zijn recht. Natuurlijk is in sommige gevallen ook 1 laag voldoende, bijvoorbeeld wanneer je een kleur overschilderd die er veel op lijkt (een wit tint over een wit tint).

Wat maakt Farrow and Ball zo speciaal?

Het speciale aan Farrow and Ball is dat ze gebruik maken van unieke kleurpigmenten. Dankzij deze kleurpigmenten kunnen ze kleuren maken dat geen enkel ander verfmerk kan evenaren.

Ruik je Farrow and Ball verf goed?

Nee, alle verf van Farrow and Ball is geurarm en op waterbasis. Je hebt dus geen last van stank tijdens en na het schilderen.

Heeft Farrow and Ball een eigen winkel

Farrow and Ball in heel de wereld eigen winkels. Deze vind je vooral terug in wereldsteden zoals Los Angeles, London, New York etc. Naast eigen winkels werkt Farrow and Ball vooral samen met verfwinkel zoals ons. Zo kan je online gemakkelijk verf bestellen. Daarnaast hebben we ook een showroom in Roosendaal.

Waarom is Farrow and Ball zo duur

Een van de redenen hiervan is omdat Farrow and Ball een exclusief merk is met hoge kwaliteitseisen. Veel klanten van F&B zijn architecten, interieur designers en professionele schilders die continuïteit in kleur en kwaliteit verwachten. Daarnaast wordt alle verf in Engeland op een duurzame manier gemaakt.

Kan je Farrow and Ball in de badkamer gebruiken?

Ja, je kan voor de muren en het plafond het beste de Modern Emulsion gebruiken. Voor het houtwerk kan je gewoon een Farrow and Ball binnenlak na keuze gebruiken.

Welke Ral codes gebruikt Farrow and Ball

Farrow and Ball gebruikt geen Ral codes voor hun kleuren. Al hun kleuren zijn door hunzelf gecreëerd. Er zijn daarom ook geen Ral codes die erop lijken. Ook kan je geen Ral kleuren laten mengen in Farrow and Ball verf.

Meer informatie over de soorten Farrow and Ball verf nodig? Hier vind je alle categorieën en het assortiment van Farrow & Ball.

Vragen? stel ze!

Neem contact met ons op