Zijdeglans VS Hoogglans

Zijdeglans of hoogglans verf

Als je op zoek gaat naar de juiste verf voor jouw klus zijn er veel verschillende soorten en maten als het gaat om verf. Een van de keuzes die je kan maken is een keuze in glansgraad, zo heb je de keuze uit: zijdeglans of hoogglans, maar welke moet je nu kiezen voor jouw klus? Meer lezen over hoogglans vs zijdeglans, lees hieronder verder.

Wat is zijdeglans & hoogglans?

Wat zijdeglans en hoogglans is, staat grotendeels al in de naam. Het zegt namelijk iets over de glansgraad van de lak, verf of beits. Een zijdeglans, zoals de naam zegt, geeft een zijdeachtige glans aan de verf, waardoor dit een warme uitstraling geeft. Hoogglans, zoals de naam al zegt, geeft een hoog glanzende uitstraling aan de verf. Beide soorten glansgraden zijn goed te onderscheiden, tevens is er ook nog een matte uitstraling. 

Het verschil tussen zijdeglans en hoogglans

Als we zijdeglans tegenover hoogglans zetten, dan is het eerste zichtbare verschil in de glansgraad. Wat vaak over het hoofd wordt gezien is dat het ook iets zegt over de mate van bescherming, aan een hogere glansgraad hecht bijvoorbeeld minder vuil. Hierdoor is hoogglansverf over het algemeen vaak gekozen wanneer men buiten aan het verven is. Hoogglans verf werkt beter tegen weersinvloeden, doordat het ook echt gladder is dan zijdeglans. Hierdoor blijft vuil en narigheid minder goed hechten aan het oppervlak

Het opvallende aan zijdeglans is dat het zich bevindt tussen hoogglans en mat. Deze eigenschap is wel zichtbaar in de duurzaamheid van het resultaat, zo gaat zijdeglans over het algemeen minder lang mee dan hoogglans. Vanwege weersinvloeden wordt vaak de keuze gemaakt voor hoogglans buitenshuis, waar binnen eerder wordt gekozen voor zijdeglans. Dit geeft namelijk een warmere uitstraling en hoogglans wordt vaak ervaren als te glimmend. De vraag die nu luidt is: Zijdeglans, hoogglans of toch mat? Kan je nog geen keuze maken, of een zijdeglans, hoogglans of mat product past bij jouw project? Neem dan vrijblijvend contact op met een van onze medewerkers, wij helpen je graag verder bij het maken van de juiste keuze!

De juiste hoogglans en zijdeglans verf vind je bij Verf-plaza

Bij Verf-plaza.nl hebben wij de glansgraad die jij zoekt, of dit nu mat, zijdeglans of hoogglans is, je vindt het in ons assortiment. De zijdeglans voor binnen, ook wel satijnglans, Sikkens Rubbol BL Rezisto Satin is een populaire keuze voor de afwerking van deuren, kozijnen en plinten. Dit dankzij zijn extreem kras- en slijtvaste, en huidvet resistente eigenschappen. Het alternatief van Sigma, de Sigma S2U Nova Satin presteert ook goed op dezelfde eigenschappen. De hoogglans voor binnen van Sikkens en Sigma zijn de Sikkens Rubbol BL Rezisto High Gloss en de Sigma S2U Nova Gloss.

Voor buiten is er ook een zijdeglans afwerking van Sigma, dat is de Sigma S2U Allure Satin. Ondanks de zijdeglans afwerking, geeft Sigma 10 jaar duurzaamheid en is de lak zeer kras en slijtvast. Het alternatief van Sikkens is de Sikkens Rubbol Satura. Ook kras en slijtvast en te gebruiken voor hout en metaal. De hoogglanzen voor buiten van Sikkens en Sigma zijn de Sikkens Rubbol XD High Gloss en Sigma S2U Allure Gloss.

De laatste glansgraad is mat, de enige die dit biedt voor buiten, is Histor. Dit is de Histor One Lak Mat Alkyd. Deze is zowel voor binnen als buiten te gebruiken en ook is hij kras- en slijtvast. Of je nu mat, zijdeglans of hoogglans wilt schilderen, bij Verf-plaza.nl kun je terecht voor de juiste glansgraad. Advies nodig voor jouw klus, neem dan gerust contact op met een van onze specialisten.

Vragen? stel ze!

Neem contact met ons op