Houtbeits kopen

Verfafbijt gebruiken: veilig toepassen

De meest gekozen manier om verf te verwijderen van een ondergrond is schuren, maar wist je dat dit ook anders kan. Met verfafbijt kun je verf verwijderen, door het los te weken van het oppervlak. Je smeert het verfafbijt op volgens de instructie, laat het even inweken en vervolgens krab je het er zo af met een verfkrabber. Afbijtmiddel dient wel verstandig gebruikt te worden, op de juiste manier heeft het verschillende voordelen. Voor de correcte gebruikswijzen, lees hieronder verder.

Wanneer gebruik je verfafbijt?

Verfafbijt heeft als voordeel dat het erg goed werkt bij oude lagen verf, verfresten en lijmresten. Sommige afbijtmiddelen zijn zo sterk dat ze veelal maar 1 keer worden aangebracht en dan meer dan 10 verflagen verwijderen. Over het algemeen is hout de meest voorkomende ondergrond waarop verfafbijtmiddel wordt gebruikt. Voor andere ondergronden is het belangrijk om te kijken op de verpakking van het product of het gepast is om te gebruiken.

Nadelen van verfafbijt

Hoewel verfafbijt klinkt als het beste middel om de verf van een oppervlak te verwijderen. Verfafbijt is erg corrosief, waardoor het materiaal van de ondergrond kan worden aangetast. Niet alleen de zachtere ondergronden zoals hout en plastic kunnen worden aangetast, ook sommige metalen kunnen niet tegen afbijtmiddel.

Verfafbijt gebruiken

Om te voorkomen dat de ondergrond beschadigd wordt, is het belangrijk om veilig te werk te gaan. Gebruik ten alle tijde handschoenen en spoel het er bij contact met de huid meteen met water af. Breng voorzichtig de verfafbijt aan op het gewenste oppervlak met een kwast. Laat het afbijtmiddel vervolgens niet te lang zitten, dit om schade te voorkomen. De kwaliteit is ook erg belangrijk, betere kwaliteit zorgt voor een minder grote kans op schade. Breng de verfafbijt indien nodig in meerdere fasen aan om het resultaat te verbeteren.

De juiste verfafbijt bestellen bij Verf-plaza.nl

Een van de kwalitatief betere afbijtmiddelen is Rust-Oleum NR1. Groene Afbijt. Dit krachtige verfafbijtmiddel kan verschillende lagen verf, verfresten en lijmresten verwijderen. De afbijt is een gelei achtige pasta en werkt hierdoor beter dan vloeibare alternatieven. Heb je nog vragen over afbijtmiddelen en hun werking, neem dan gerust contact op met een van onze specialisten. 

Vragen? stel ze!

Neem contact met ons op