Kun je WC tegels verven?

Het verven van WC-tegels is zeker een goede keus, voor wanneer je besluit de wc een heel nieuwe uitstraling te geven. Met het juiste stappenplan is een verfklus als toilet tegels verven uitvoerbaar voor iedere doe-het-zelver. Net als bij iedere andere verfklus is een goede voorbereiding het halve werk, kies daarom altijd voor de juiste tegelverf om het beste resultaat te behalen. Toilet tegelverf hebben wij van verschillende merken in ons assortiment. Lees hieronder verder over het verven van WC-tegels en hoe je dit het beste kunt aanpakken.

Welke WC tegelverf heb ik nodig?

Het kiezen van de juiste tegelverf is een belangrijke stap in het verven van het toilet. Een goede keus is bijvoorbeeld de Histor Perfect Finish Wandtegels Zijdeglans, deze tegelverf heeft geen grondverf nodig voor dat hij kan worden aangebracht op de wc tegels. Ben je toch op zoek naar een primer, kijk dan naar de Rust-Oleum 3333 Super Hechtprimer, met zijn twee componenten is hij perfect voor het primeren van tegels en legt hij een goede basis. Let er wel op dat je in dit geval ook een 2 componenten aflak dient te gebruiken, denk hierbij aan de Rust-Oleum 9200 Rust-O-Thane.

WC tegels voorbereiden op verven

De wc is een ruimte die vaak helemaal betegeld is, zo is het mogelijk om zowel de wandtegels als vloertegels te verven, maar als je dat niet wilt, is het belangrijk om het oppervlak af te plakken waar geen verf op mag komen. Voordat je gaat verven is het belangrijk om ruimte leeg te maken, dit geldt niet alleen voor de wc-borstel en handdoek, ook de toiletrolhouder, handdoekhaak en andere losse delen. Natuurlijk laten we de wc-pot en mogelijke wasbak wel hangen.

 

Nadat je de ruimte hebt leeggemaakt, is het belangrijk om het oppervlak te reinigen en te ontvetten. Zorg er eerst voor dat je het loszittend vuil verwijdert met een borstel, en vervolgens kun je met een ontvetter het oppervlak schoonmaken. Universol Ontvetter is een zeer goede ontvetter en efficiënt in gebruik, omdat je hem niet hoeft na te spoelen. Door de tegels te reinigen en te ontvetten, zorg je ervoor dat de verf zich beter kan hechten. Eventuele reparaties aan de tegels en voegen zijn nu mogelijk; het is echter belangrijk om hierna het behandelde oppervlak weer netjes schoon te maken. Als laatste stap kun je de tegels licht opschuren, waardoor je een nog betere hechting voor de verf creëert. Het is echter noodzakelijk om het loszittende vuil te verwijderen voordat je de primer aanbrengt. Breng eerst waar nodig een primer aan en vervolgens kun je de eindlaag verf aanbrengen.

Voor en na tegels verven: hoe pak je dit aan?

Nadat je in de vorige stap de WC-tegels volledig hebt voorbereid op het verven is het tijd om een primer te kiezen. Een goede en sterke multiprimer voor tegels is bijvoorbeeld de Zinsser Bulls Eye 1-2-3, deze multiprimer is ook nog snel drogend. Vervolgens kun je de tegels aflakken met bijvoorbeeld de Histor Perfect Finish Wandtegels Zijdeglans, hiervoor is een primer niet per se nodig, maar zorgt dit wel voor een langduriger resultaat.

Tegelverf koop je bij Verf-plaza.nl

In deze blog heb je kunnen lezen dat ook jij als doe-het-zelver gemakkelijk deze verfklus kunt klaren. Wel is het daarbij van belang dat je de juiste werkwijze toepast en beschikt over goede tegelverf en primer. Verf-plaza.nl heeft een ruim aanbod, maar ook voor alle andere verfklussen kun je bij Verf-plaza.nl terecht. Nog vragen over het verven van tegels, neem dan gerust contact op met een van onze specialisten.

Vragen? stel ze!

Neem contact met ons op