Muur en plafondverf voor in de badkamer

Hoe voorkom en behandel ik schimmels in de badkamer?

De badkamer of andere vochtige ruimtes zijn omgevingen waar schimmels voor kunnen komen. In de meeste gevallen is dit een gevolg van slechte ventilatie. Denk hierbij aan gesloten ramen en deuren. Ventileren zal helpen maar een aangetaste muur of plafond blijven vaak een zwakke plek. Een oplossing hiervoor is een schimmelwerende badkamerverf. Hier lees wat je kunt doen om schimmels te voorkomen en hoe je bestaande schimmels kunt behandelen.

Hoe voorkom ik schimmels in de badkamer?

Schimmel in de badkamer voorkom je door goed te ventileren. Dit houdt in dat vocht zo snel mogelijk naar buiten moet worden afgevoerd. Dit kun je doen door een raam open te zetten, of zet een plafondventilator aan. Maak de ventilator ook regelmatig schoon voor een goede doorstroming.

Ook is het aan te raden om natte oppervlaktes, zoals de douchewand, met een handdoek of trekker af te nemen. Zet eventueel de verwarming aan voor het douchen zodat de muren opwarmen en er minder condensatie plaatsvindt. Verder moet je ervoor zorgen dat vocht nergens in kan trekken, denk hierbij aan beschadigde voegen, kitranden en tegels.

Hoe behandel ik schimmels in de badkamer?

Voordat je deze verf aanbrengt moet je het bestaande oppervlak eerst helemaal schimmelvrij maken. Daar heb je een schimmelvreter of algendoder voor nodig. Nadat je de schimmels hebt verwijderd, moet je het oppervlak altijd nog even naspoelen met schoon water. Je ondergrond is nu geschikt om er een nieuwe laag schimmelwerende verf op te zetten.

Zinsser Permawhite badkamerverf

Welke verf heb ik nodig?

Een geschikte schimmelwerende verf is de Zinsser Permawhite. Zinsser Permawhite Matt is een matte, sneldrogende schimmelwerende verf voor o.a badkamer of keukens. Het unieke aan deze verf is dat je deze op veel verschillende ondergronden kan toepassen. Zo kan je deze verf gebruiken voor muren, deuren, houtwerk, tegels en plafonds. Hierdoor kan je de Zinsser Permawhite Matt gebruiken voor alles en heb je alleen deze verf nog nodig.

Dit product is verkrijgbaar in een 1 Liter, 2,5 Liter, 5 Liter en 10 Liter verpakking. Mengbaar in enkel lichte kleuren. Het rendement is ongeveer 7 – 10 m² per liter. Bereken daarom eerst het oppervlakte dat je wilt gaan schilderen. Dit doe je door de lengte x de breedte te doen. Wat hier uit komt zijn de m2 en dat kan je dan weer delen door het rendement. Dit is voor één laag, het kan nodig zijn om twee lagen aan te brengen.

 

Vragen? stel ze!

Neem contact met ons op