Vloertegels verven | Verf-plaza

Hoe kun je vloertegels verven?

Het verven van vloertegels is een klus die uit te voeren is door een echte doe-het-zelver, wel is het belangrijk om de juiste werkwijze toe te passen en gebruik te maken van kwalitatieve producten. Op deze manier behaal je het meest langdurige resultaat, waardoor jouw werk het beste uit de verf komt. Naast de juiste werkwijze en producten is het goed om te kijken waar de vloertegels liggen, in de badkamer bijvoorbeeld? Hieronder lees je meer over het verven van jouw vloertegels en wat je hiervoor nodig hebt.

Woonkamer tegelvloer verven

Wanneer je een tegelvloer in de woonkamer gaat verven is het belangrijk om vooraf te kijken naar het soort tegel. Zo heb je tegels die wel poreus zijn en tegels die niet poreus zijn. Het verschil zit hem uiteindelijk in de hoeveelheid verf die je moet gebruiken, dus heb je bij ruwe poreuze tegels meer verf nodig. Tevens geldt dit ook voor de hoeveelheid primer. Ondanks dat sommige vloertegels erg poreus en ruw kunnen zijn, is de afwerking vaak erg hard en glad. Hierdoor hecht de verf uiteindelijk minder goed, daarom is het ook belangrijk om een geschikte primer aan te brengen om dit probleem te voorkomen. Vaak wordt er gekozen voor een multiprimer als het gaat om het verven van tegels, door de hoge belasting van vloertegels raden wij aan Rust-Oleum 3333 Super Hechtprimer. Deze multiprimer is extreem sterk en kan vrijwel overschilderd worden met elke 2K-verf.

Badkamer vloertegels verven

De badkamer is een plek waar tegels niet zijn weg te denken, maar na verloop van tijd begrijpen wij goed dat je raakt uitgekeken op de look van jouw badkamer. Met behulp van de juiste tegelverf is het mogelijk om de vloertegels van je badkamer te verven, helaas is het alleen niet mogelijk om de tegels in de doucheruimte te verven. De vloertegels in de doucheruimte worden namelijk zwaar belast, daarbij komen er nog veel chemicaliën op de tegels. Sommige shampoos, zilvershampoo, scrubs en andere vergelijkbare producten kunnen zich inwerken op de tegelverf, waardoor de verf beschadigd of verkleurt. De kans op een beschadiging aan de verf in de doucheruimte is aanzienlijk groot, daarom is het verstandig hier nooit te verven. Wanneer er namelijk een beschadiging optreedt, kruipt het water onder de verf en laat de verflaag los.

Werkwijze voor vloerverf op tegels te gebruiken

Net als bij iedere verfklus is een goede voorbereiding het halve werk. Begin daarom met het reinigen en ontvetten van het oppervlak. Haal eerst het losse vuil weg met een borstel om vervolgens het oppervlak te reinigen met een ontvetter. Voor nog betere hechting kun je de tegels licht opschuren, waardoor de primer zich beter kan hechten. Wanneer al het loszittende vuil weg is en de tegels goed zijn ontvet, dan kun je een goede primer toepassen. Bijvoorbeeld de Rust-Oleum 3333 Super Hechtprimer, deze multiprimer is extreem geschikt voor de klus en zorgt voor een professioneel resultaat. Het is belangrijk om minimaal één laag primer aan te brengen, maar sommige tegels vereisen meerdere lagen primer. Nadat de primer goed is aangebracht en opgedroogd is het tijd om een vloertegel verf aan te brengen, een goede keus hiervoor is de Rust-Oleum 9200 Rust-O-Thane. De ijzersterke combinatie van Rust-Oleum 3333 Super Hechtprimer en Rust-Oleum 9200 Rust-O-Thane zorgt voor langdurig resultaat en een professionele afwerking. Afhankelijk van de tegels breng je meerdere lagen aan. Zorg er wel altijd voor dat de tegelverf goed uithardt, voordat je de tegels weer belast.

Tegelverf voor de vloer kopen?

Tegelverf voor de vloer koop je bij Verf-plaza.nl, met ons ruime aanbod kunnen wij jou altijd helpen aan de juiste producten. Met ons advies en onze producten verloopt iedere verfklus vlekkeloos, waardoor jij nooit meer bang hoeft te zijn voor slecht resultaat. Toch liever fysiek je producten ophalen, kom dan langs in een van onze winkels gevestigd in Breda of Roosendaal. Advies of vragen over het verven van vloertegels met tegelverf, neem dan gerust contact op met een van onze specialisten. 

Vragen? stel ze!

Neem contact met ons op