Wat is het verschil tussen verven, schilderen of sauzen?

Een vraag die veel wordt gesteld is: wat is nu het verschil tussen verven, schilderen en sauzen? Het korte antwoord hierop is niets. Deze drie termen worden regelmatig door elkaar gehaald, vandaar ook de verwarring. De woordkeuze hangt regelmatig af van de context. Stel voor we praten in onze blogs over het sauzen van een muur, dan klinkt dat vrij logisch. Zouden we nu zeggen: sauzen van een kozijn, dan past schilderen toch netter in de context.

Wat is het verschil tussen verven en schilderen?

Het onderscheid tussen “verven” en “schilderen” is nihil. Het hangt vooral af van de context waarin we de woorden gebruiken. Zoals eerder verteld, verven is een algemene term is voor het aanbrengen van verf op een oppervlak. Schilderen kan specifieker zijn, dus bijvoorbeeld het schilderen van een portret, schilderen als hobby of schilderen voor je beroep. Je zegt namelijk niet dat je hobby verven is. In het dagelijks leven worden de woorden veel door elkaar gebruikt, de keuze voor een woord hangt dus af van de context. Bij schilderen kan de associatie worden gewekt dat we spreken over een artistieke/creatieve activiteit, of het beroep.

Wat is sauzen/sausen?

Sauzen/sausen wordt vaak specifiek gebruikt voor het aanbrengen van verf op muren met behulp van een roller of kwast. Hierbij wordt er meestal vanuit gegaan dat we spreken over watergedragen verven of synthetische verven.

Is het verven of verfen?

De correcte benaming is verven. Verven is de algemene keuze wanneer mensen praten over het aanbrengen van verf op een oppervlak. Hierbij kan het verwijzen naar verschillende soorten verf, zoals latex verf, olieverf, acrylverf, enz. Verven is vaak de keuze als het gaat over een overkoepelende term, denk hierbij aan het verven van oppervlakken, muren, meubels, kunstwerken en meer. Kortweg, verfen is de verkeerde spelling/benaming, we gebruiken verven.

Verf bestellen bij Verf-plaza.nl

Of je nu wilt schilderen, verven of sauzen, bij Verf-plaza.nl staan onze specialisten altijd paraat om je te helpen. Wij hebben ook alles in huis om je verfklus vlekkeloos te laten verlopen, van verf tot aan alle bijbehorende benodigdheden. Bij Verf-plaza.nl helpen we je graag verder. Neem voor persoonlijk advies of hulp bij jouw keuze contact op met een van onze specialisten.

Vragen? stel ze!

Neem contact met ons op