Het blokkeren van geuren en vlekken met Zinsser BIN Aqua

Heb je vlekken van water, nicotine, vet, olie, roet, roest, schimmel, krijt of lippenstift op je muur? Blokkeer ze met de Zinsser BIN Aqua. Daarnaast houdt Zinsser BIN Aqua alle soorten geuren tegen, zoals geuren van brandschade, rook, sigaretten, schimmel, open haarden en kachels.

Waarom Zinsser BIN Aqua?

BIN Aqua is een hoogwaardige witgepigmenteerde, geurarme primer en sealer op basis van synthetische schellak die snelle droogtijden combineert met een ongeëvenaarde hechting en de best mogelijke dekking.

Waar kan ik Zinsser BIN Aqua voor gebruiken?

Grondverf voor interieurs – Gebruik als grondverf over het gehele oppervlak op houten panelen, bouwplaten, deuren, kozijnen, pvc, multiplex, beton, glanzende verf en vernis en andere verfbare oppervlakken.

Vlekkenprimer – BIN Aqua is uitstekend geschikt voor het van lokaal primen van knoesten, hars, roestvlekken enz. buitenshuis. BIN Aqua is ook ideaal voor het aanbrengen van een grondlaag op watervlekken en op geplamuurde oppervlakken binnenshuis. Merk op dat op plaatsen waar vlekken op een poreus oppervlak lokaal zijn behandeld met een primer, deze kunnen doorschijnen indien de toplaag onvoldoende dekkend is. Dit geldt ook voor veel plafondverven en glanzende lakken – gebruik alleen een toplaag met een goede dekking.

Afdichten – BIN Aqua dringt diep door in poreuze oppervlakken en dicht ze af. Hij droogt op tot een gladde afwerking met uitstekend dekkend vermogen. De verf krijgt een betere dekking en een gelijkmatigere glans, waardoor BIN Aqua een uitstekende primer voor lak is. Ideaal voor hout, nieuw uitgehard pleisterwerk, beton en betonblokken, stucwerk, gipsplaten, voegmassa, ongecoate wandbekleding en andere poreuze oppervlakken.

Vlek & Geurblokkering – BIN Aqua blokkeert efficiënt vlekken van water, nicotine, vet, olie, roet, roest, schimmel, tannine, krijt en lippenstift. BIN Aqua is ook een uitstekende geurbarrière en houdt alle soorten geuren tegen, inclusief geuren van brandschade, rook, sigaren & sigaretten, schimmel, urine van huisdieren, geuren van open haarden en kachels. Brandschade – Vervang sterk verkoolde ondergronden en verwijder los roet en andere verontreinigingen met een droge chemische spons of stofdoek. Werk met BIN Aqua als primer op beschadigde oppervlakken om rookvlekken, watervlekken en geurtjes tegen te houden.

Knoesten & Sapstrepen – Dicht knopen en hars af met één of twee lagen BIN Aqua. Twee lagen zijn aanbevolen als het hout nieuw is. Glanzende oppervlakken – Grondverf aanbrengen op glanslak en gave afwerkingen, kasten, lambrisering, glas, mdf, keramische tegels en metalen oppervlakken kan zonder schuren of opruwen

Wat moet ik nog meer weten over dit product?

Zinsser BIN Aqua is leverbaar in een 1 Liter en 2,5 Liter verpakking. Alleen verkrijgbaar in wit. Het rendement is zo’n 7,5 tot 10 m² per liter.

Voor gebruik moet de verf intensief tot een goede homogeniteit geroerd worden. Gebruik voor het verdunnen niet meer dan 8 % water. In de meeste gevallen is slechts één laag nodig om de meeste oppervlakken te primen. Als overmatige absorptie optreedt op zeer poreuze ondergronden, kan een tweede laag nodig zijn. Voor het beste resultaat prime je het hele oppervlak voordat je gaat schilderen.

ZINSSER® B I N AQUA
Zinsser B-I-N Aqua

Vragen? stel ze!

Neem contact met ons op