Gouden muurverf | Verf-plaza

Gouden muurverf: hoe te schilderen?

Goud, dé kleur van rijkdom, luxe en elegantie, geeft jouw interieur de finishing touch voor een stijlvol design. Goud heeft een blijvende aantrekkingskracht in zowel mode als interieurontwerp. Gouden muurverf biedt een verfijnde warme uitstraling voor elke ruimte, van woonkamers tot slaapkamers en zelfs kantoren. Of het nu gaat om een accentmuur of als algehele kleurkeuze, gouden muurverf brengt een tijdloze charme aan jouw luxe woonomgeving. Bij Verf-plaza.nl maken we gebruik van kwalitatieve kleurpasta’s, waardoor jouw kleurcode perfect uit de verf komt. Lees hieronder verder om meer te weten te komen over muurverf goud. 

RAL verf goud

De RAL kleuren bieden een breed scala aan tinten die variëren van subtiel en warm tot levendig en opvallend. RAL (Reichsausschuss für Lieferbedingungen) is een kleursysteem dat veel wordt gebruikt binnen de industrie van architectuur en interieurdesign om kleuren te coderen. Er is geen specifieke RAL goud kleurcode, maar er zijn wel verschillende opties zoals: RAL 1004 (Goudgeel) of RAL 1027 (Goudbruin). De RAL kleurcodes zijn te mengen met veel verschillende muurverven, waaronder de beste Sikkens muurverf: Sikkens Alphacryl Pure Mat SF. 

Kleurcodes verf goud

Buiten het RAL kleurensysteem zijn er ook nog verschillende verfmerken met hun eigen muurverf goud of gouden verf. Een voorbeeld hiervan is Histor, zij bieden verschillende tinten goud, zoals Goud, Goudregen, Goudsbloem of Bladgoud. Welke te mengen is met bijvoorbeeld de Histor One Muurverf Vochtregulerend & Afwasbaar Mat. Ook Flexa heeft een divers aanbod in goudtinten, bijvoorbeeld Goud, Vol Goudsbloem of Wit Goudsbloem. Wanneer je graag eerst een kleiner oppervlak test, dan kan je kiezen voor een Flexa muurverf kleurentester. Wanneer je wilt gaan voor extra diepgang, kijk dan eens naar de Flexa Creations Muurverf Metallic. Deze muurverf in goud heeft een metallic look, waardoor hij binnen dankzij de metaaldeeltjes licht reflecteert.

Valkuilen bij gouden muurverf

Hoewel gouden muurverf de perfecte oplossing lijkt voor een stijlvol interieur, zijn er toch verschillende valkuilen. Om te beginnen is vooral metallic gouden muurverf lastig in het aanbrengen, want als je met een roller of kwast de muur goud verft dan is de kans groot dat je banen en strepen ziet in de verf. Een oplossing hiervoor kan zijn om de muur goud te spuiten, waardoor een gelijke aanbrengen tot het perfecte resultaat kan leiden. Een Spuitbare gouden metallic muurverf is de Finess Metallic Muurverf. Lees wel voor gebruik goed het technisch document door. Wil je toch graag de muur schilderen met een kwast en roller, dan is consistentie in de richting van aanbrengen en afnemen van de roller essentieel voor een gelijkmatige afwerking.

Gouden muurverf gebruiken in huis

Goudkleurige muurverf is goed te combineren met verschillende andere kleuren, zowel voor meubels als andere muurverf. Door te kiezen voor een gouden muurverf kun je jouw slaapkamer een luxueuze sfeer geven of juist een elegante uitstraling in je woonkamer. Verder kun je natuurlijk zelf de keuze maken om bijvoorbeeld het trapgat te doen, voor een bijzondere entree. Goud gaat vaak goed samen met klassieke kleuren, zoals Klassiek Blauw, Woud Groen of een lichte tint oud roze

Gouden verf koop je bij Verf-plaza.nl

Bij Verf-plaza.nl hebben wij een groot assortiment aan verfproducten dat je kunt mengen in jouw goud kleurcode naar keuze. Wanneer je voor die extra stap wil gaan, dan kun je kiezen voor de Flexa Creations Muurverf Metallic. Dankzij de kleine metaaldeeltjes die reflecteren in het licht, krijgt jouw gouden muur een nog bijzondere uitstraling. Verfmerken die het altijd goed doen zijn Sikkens en Sigma, denk bijvoorbeeld aan de Sikkens Alphacryl Pure Mat SF of de Sigma Pearl Clean Matt. Vragen of advies nodig over het verven van jouw muur, neem dan gerust contact op met een van onze specialisten.

Vragen? stel ze!

Neem contact met ons op