Badkamer | Verfplaza

De beste manier om badkamertegels te verven

Het verven van je badkamertegels is minder moeilijk dan je denkt, met het juiste stappenplan en het toepassen van de beste werkwijze kan iedere doe-het-zelver zijn badkamertegels verven. Badkamertegels verven kun je het beste doen met tegelverf. Wel is het belangrijk om te kijken of de soort gekozen verf ook te gebruiken is in de badkamer. Veel tegelverf is op waterbasis, waardoor hij niet altijd geschikt is voor bijvoorbeeld ruimtes zoals de douche, hier wordt namelijk vaak warm water gebruikt dat in contact komt met de tegels. Er is hierdoor eigenlijk ook geen tegelverf die geschikt is om in de doucheruimte te gebruiken. Hoe je alle andere tegels van de badkamer kunt verven lees je hieronder.

Is het mogelijk om badkamertegels te verven?

Een veelgestelde vraag is of het mogelijk is om badkamertegels te verven. Het antwoord hierop is ja, maar het is wel belangrijk om de juiste werkwijze toe te passen en te weten welke tegels je niet kunt verven. Wanneer je alles op een rijtje hebt voor het verven van badkamertegels, is dit gemakkelijk zelf uit te voeren. Er zijn verschillende soorten tegelverf, en het is belangrijk dat je de juiste verf gebruikt. Bij Verf-plaza.nl helpen we je graag aan de juiste verf, neem gerust contact op bij vragen.

Werkwijze tegels verven in de badkamer

Begin altijd met het verwijderen van loszittende delen op het oppervlak, dit zorgt ervoor dat je gemakkelijker kunt werken. Vervolgens is het van belang om een ondergrond te creëren waarop de verf goed kan hechten. Reinig en ontvet het oppervlak, dit kan je doen door eerst het loszittend vuil te verwijderen met een borstel en vervolgens het oppervlak te ontvetten met Universol Ontvetter. Om de hechting te bevorderen kun je de tegels licht opschuren. Als laatste stap is het belangrijk om al het losse vuil nogmaals te verwijderen en ervoor te zorgen dat het oppervlak goed droog is. Plak vervolgens de oppervlaktes af waar geen verf mag komen.

Er zijn verschillende soorten tegelverf die allemaal een andere werkwijze hebben. De normale werkwijze bij het verven van tegels is dat je eerst een multiprimer gebruikt, hierbij is het belangrijk om te kijken naar de eigenschappen. Voor de badkamer is het belangrijk een geschikte primer te kiezen. De Zinsser Bulls Eye 1-2-3 is een goede multiprimer die ook nog snel droogt. Vervolgens kun je kiezen voor een tegelverf naar keuze. Overigens zijn alle tegelverven in kleur naar keuze te mengen.

Wanneer je kiest voor Histor Perfect Finish Wandtegels Zijdeglans is het niet nodig om een primer aan te brengen, hierdoor kun je efficiënter te werk gaan en scheelt dit tijd. Wanneer je bang bent dat de verf niet goed zal hechten aan het oppervlak is er de keus om Rust-Oleum 3333 Super Hechtprimer te gebruiken. Dankzij de 2 componenten is deze hechtprimer erg sterk en heeft een uitstekende dekking.

De juiste badkamertegel verf

Zoals je hebt gelezen is het verven van badkamertegels geen lastige klus, alleen is het belangrijk om te weten hoe je dit doet en welke tegels je niet kan verven. Om het beste resultaat te behalen is het belangrijk om eerst de kapotte tegels te vervangen. Het is goed om te weten dat verf niet hecht aan siliconenkit. Wil je er zeker van zijn dat jouw badkamer tegels kunnen worden geverfd, neem dan contact op met een van onze specialisten. Overigens vind je de juiste producten hier in onze webshop.

Vragen? stel ze!

Neem contact met ons op