Bouwmarkt verf: het verschil in kwaliteit

Is de verf kwaliteit van de bouwmarkt goed? Deze vraag krijgen wij als online verf speciaalzaak regelmatig. Bij de bekende bouwmarkten zie je veel dezelfde soort muurverven zoals Flexa Powerdek en Histor Monodek. Beide verven zijn extreem goedkoop en daarom al snel populair. Maar wat voor kwaliteit koop je eigenlijk?

Het verschil tussen professionele verf en een budget verf

Het verschil tussen professionele verf en een budget verf zijn o.a de grondstoffen die gebruikt worden. Bij goedkope verf wordt er heel veel kalk gebruikt. Dit dekt prima, maar daar is dan ook alles mee gezegd. Wanneer je hier bijvoorbeeld een doekje overheen haalt, krijg je direct plekken. Ook ontwikkelen professionele merken zoals Sikkens en Sigma hun verf telkens verder door.

De enige manier om de verschillen te ontdekken is door een keer met een A-verfmerk te schilderen. Geloof ons, daarna wil je nooit meer met iets anders schilderen.

Goedkoop is duurkoop

Onze mening over de meeste muurverven in de bouwmarkt is “goedkoop is duurkoop”. Dit is dan ook de reden dat wij deze verf niet verkopen. Wij krijgen in de winkel en online regelmatig klanten die eerst met goedkope muurverf hebben geschilderd en vervolgens alles over moeten doen. Zij hebben vlekken, strepen en het ziet er niet uit. Mede hierdoor vinden wij muurverven als Flexa Powerdek en Histor Monodek slecht.

Wel is het natuurlijk zo dat de keuze van je verf altijd afhankelijk is van je budget, maar ook de ruimte die je gaat schilderen. Zo is het logisch dat je bijvoorbeeld een tijdelijke woning niet met dure verf gaat schilderen. Verf van de grote bouwmarkten is dan een logische keuze.

Alternatieve op bouwmarkt verf

Tussen de goedkope verf van de bouwmarkt en de professionele verf van Sikkens en Sigma zit nog een tussenstap. Wij noemen dit ook wel het “professioneel alternatief” waarbij het prijs/kwaliteit verhouding gaat. In ons assortiment hebben wij hierin Oolex. Hiermee schilder je met uitstekende kwaliteit en betaal je niet de hoofdprijs. Dit is dan ook een perfecte keuze boven goedkope verf en onder professionele verf.

Vragen? stel ze!

Neem contact met ons op