Verf verwijderen | Verf-plaza

De beste manier om verf te verwijderen per oppervlak

Verf verwijderen kan om verschillende redenen nodig zijn, of het nu gaat om opgedroogde verf, gemorste verf of het verwijderen van een oude verflaag. Hieronder leggen we uit hoe je, afhankelijk van het materiaal, het beste verf kunt verwijderen. Ook het type verf kan een verschil maken. Ben je benieuwd naar de beste manier om de verf van jouw oppervlak te verwijderen? Lees dan verder hieronder.

Verf van hout verwijderen

Een klassieker is het verf verwijderen van hout. Een veel gekozen manier is schuren, maar soms kan dit tijdrovender zijn dan bijvoorbeeld het gebruik van een afbijtmiddel voor hout. Ook is het mogelijk om verf te verhitten met een verfföhn en vervolgens eraf te krabben met een verfkrabber. Schuurpapier, verfafbijt of andere benodigdheden vind je bij Verfplaza.nl.

Verf van glas verwijderen

Bij verf verwijderen van een raam is het belangrijk om te kijken naar de staat van de verf. Natte verf is gemakkelijk weg te poetsen met een doek en terpentine, waarna je vervolgens het glas kan schoonmaken met schoonmaakmiddel en een schone doek. Voor opgedroogde verf geldt dat je het best een ruitenkrabber kunt gebruiken. Zo voorkom je schade aan het glas en schraap je rustig de opgedroogde verf van het raam.

Verf van tegels verwijderen

Verf verwijderen van tegels is het makkelijkst te doen wanneer de verf is opgedroogd. Zodra de verf opgedroogd is, kun je het gemakkelijk afschrapen. Als er toch vlekken achterblijven, kun je een schone doek en terpentine gebruiken om de verf weg te poetsen. Dit is de beste manier om verf van steen te verwijderen zonder het oppervlak aan te tasten.

Verf van aluminium verwijderen

Verf verwijderen van een aluminium oppervlak is mogelijk op verschillende manieren. Een goede manier is bijvoorbeeld het gebruik van verfafbijt. Ook bij verf verwijderen van metaal kun je gebruikmaken van verfafbijt. De andere twee mogelijke manieren zijn met schuurpapier de verf eraf schuren of met een verfföhn en krabber het er voorzichtig af krabben. Verf van metaal verwijderen is dus mogelijk op verschillende manieren.

Muurverf verwijderen

Muurverf verwijderen is mogelijk op verschillende manieren, wel is het belangrijk om te kijken waar de muur zich bevindt. Stel voor je wil verf verwijderen van een buitenmuur kun je te werk gaan met een hogedrukreiniger. Bij een binnenmuur is dit niet heel verstandig, hier kun je bijvoorbeeld gebruikmaken van een verf oplossend product of staalborstel met warm water en soda.  Een bakstenen muur of ander soort muur kan veel kleine gaten en hoeken hebben, waardoor het verwijderen van alle verf erg tijdrovend is. Verf verwijderen van een pleisterwerk muur is ook mogelijk, maar let op dat je de muur niet beschadigt. Wanneer je de verf wil verwijderen om er een nieuwe kleur op te zetten, is het verstandiger een goede nieuwe laag verf aan te brengen. 

Verf van laminaat verwijderen

Als we verf gaan verwijderen van laminaat is de staat van de verf weer belangrijk. Is deze nog nat, dan kun je gebruikmaken van een toepasselijk reinigingsmiddel. Watergedragen verf kun je dan verwijderen met warm water, terpentine(of dergelijke) verf kun je met een doek en terpentine schoonmaken. Wanneer de verf is opgedroogd kun je gebruikmaken van een ruitenkrabber en voorzichtig de vlekken eraf krabben.

Verf van kunststof verwijderen

Verf van kunststof verwijderen kan iets lastiger zijn. Natte watergedragen verf kun je het beste af doen met heet water. Natte terpentine(of dergelijke) verf kun je het best doen met terpentine en een schone doek. Wanneer de verf is opgedroogd kun je proberen met een heel licht schuurpapiertje de verf eraf te schuren. Let wel op dat je geen krassen op het kunststof creëert. Een verfafbijtmiddel is niet verstandig om te gebruiken, dit is namelijk te agressief voor kunststof.

Verf uit je kleding halen

Het is verstandig om zo snel mogelijk verf uit je kleding te verwijderen. Watergedragen verf kun je het best uitspoelen onder de kraan met warm water, vervolgens kun je het eruit deppen met een schone doek en vervolgens wassen. Bij terpentine(of dergelijke) verf is het belangrijk zo snel mogelijk met terpentine de vlek proberen te verwijderen, dep met een doek tot de verf eruit gaat. Vervolgens is het belangrijk om het kledingstuk in de was te doen na het schoonmaken.

Verf en benodigdheden bestel je bij Verf-plaza.nl

De juiste verf en benodigdheden voor jouw verfklus bestel je bij Verf-plaza.nl. Wij hebben een groot aanbod aan merken en soorten verf, hierdoor verloopt jouw verfklus gegarandeerd vlekkeloos. Ook voor het verwijderen van verfresten of nieuwe verf kun je bij ons terecht. Advies nodig voor jouw verfklus, neem dan gerust contact op met een van onze specialisten.

Vragen? stel ze!

Neem contact met ons op