Isolerende Verf

Isolerende verf kan verschillende oorzaken van vlekken op muren en plafonds aanpakken, zoals nicotinevlekken, brand- of roetschade, lekkagevlekken en andere hardnekkige vlekken die niet weg te krijgen zijn. Het gebruik van isolerende verf is een effectieve manier om te voorkomen dat deze vlekken zichtbaar blijven.

Als je last hebt van oude waterkringen op het plafond of andere vlekken, is isolerende verf een goede keuze. Het vormt een dekkende laag die voorkomt dat de vlekken door de nieuwe verflaag heen komen. De meeste isolerende verf voor binnenmuren is mat, wat betekent dat je het direct als afwerking kunt gebruiken. Optioneel kun je er nog een verflaag overheen aanbrengen om de gewenste uitstraling te bereiken, nadat de isolerende laag is aangebracht.

Isolerende verf is geschikt voor zowel grote als kleine vlekken. Voor grote vlekken kun je isolerende verf gebruiken, zodat grote kringen of donkere plekken niet langer zichtbaar blijven. Voor kleinere vlekken is SPS Iso Spray erg handig. Dit is een spuitbus die speciaal is ontworpen om kleine vlekken plaatselijk te isoleren, zodat ze niet meer zichtbaar zijn.

Welke Isolerende muurverven zijn er?

Hier een lijstje van de beste isolerende muurverf per merk:

Sikkens: Alpha Isolux SF

Sikkens Alpha Isolux SF is een matte, optimaal isolerende, schrobvaste, watergedragen, oplosmiddelvrije, waterdampdoorlatende binnenmuurverf. Het voorkomt doorslag van hardnekkige vervuiling zoals nicotinevlekken, waterkringen, koffievlekken en viltstrepen op alle gangbare ondergronden zoals winddroog beton, schuurwerk, pleisterwerk, metselwerk, gips- en boardplaten, houtwolcementplaten en behang. Bij ernstige vervuiling wordt geadviseerd eerst Sikkens Alpha Isoprimer te gebruiken. Het is schrobvast volgens DIN EN 13300, klasse 2.

Sigma: Stainaway Mat

Sigma StainAway Mat is, zoals de naam al doet vermoeden, sterker dan vlekken. Het product isoleert allerlei soorten aanslag in één beweging en zorgt dat deze niet meer terugkomen. Dit is mogelijk dankzij de Stain Blocking Technology. Omdat deze verf de plek isoleert, is het niet meer mogelijk dat de vlek door de muur trekt. Hierdoor zijn vlekken na gebruik niet meer aanwezig.

SPS: Iso Primer XT

De SPS Iso-Primer XT is een isolerend primer voor muren die vies zijn door o.a vocht-, roet-, en nicotinevlekken, lijmrestanten. Met deze primer zorg je ervoor dat de vlekken geïsoleerd worden en niet meer terugkomen. Hierna kan je de SPS Iso-Primer XT overschilderen met iedere SPS muurverf na keuze.

Oolex: Oolex Pro Isotex

De Oolex Pro Isotex is een isolerende muurverf die je gebruikt voor vervuilde ondergronden. Dit ondergronden waar bijvoorbeeld nicotineaanslag, roet of uitgedroogde waterschade op zit. De Oolex Pro Isotex zorgt ervoor dat deze vlekken worden geïsoleerd en niet meer door de verf heen komen. Na het aanbrengen van Isotex kan je deze overschilderen met iedere andere binnenmuurverf in ons assortiment.

Oolex Pro Isotex isolernde muurverf
Oolex Pro Isotex
Sikkens Alpha Isolux SF isolerende muurverf
Sikkens Alpha Isolux SF
Sigma Stainaway Matt
Sigma Stainaway Matt
Sikkens Alpha Isoprimer
Sikkens Alpha Iso Primer

Vragen? stel ze!

Neem contact met ons op