Tegels schilderen, hoe doe ik dat?

Ben jij op zoek naar een manier om vloer- of wandtegels te schilderen? Hier lees je stap voor stap waar je op moet letten om jouw tegels een nieuwe uitstraling te geven!

KIP 3308 Washi Tec® schilderstape gold de beste tape

Stap 1: Afplakken

Net als bij iedere andere verfklus wil je netjes te werk gaan. Ook bij het schilderen van tegels is het dus belangrijk om alles rondom de tegels af te plakken. Dit kost tijd en moeite, maar het is wel cruciaal om dit goed te doen voor het beste eindresultaat.

Voor het afplakken adviseren wij de Kip 3308 Washi-Tec Schilderstape. Dit is een professionele afplaktape die gemaakt is om de strakste lijnen te creëren. De tape verhindert dat er verf onder de tape loopt waardoor je mooie strakke lijnen krijgt. Daarnaast kleeft de tape alle ondergronden en laat geen lijmresten achter.

Universol

Stap 2: Ontvetten

Ook vóór het schilderen en schuren van tegels is het belangrijk om deze eerst te ontvetten. Een uitstekend middel om je oppervlak te reinigen is de Universol Ontvetter. Universol is biologisch afbreekbaar, schuimt niet en is niet schadelijk voor mens en milieu. Een ander groot voordeel van Universol is dat je deze niet hoeft na te spoelen met schoon water.

3M Scotch Brite Schuurpad

Stap 3: Opruwen

De tegels kun je het beste opruwen met 3M Scotch-Brite schuurpad. Omdat deze schuurpad geen schuurkorrels bevat, is er geen risico op doorschuren. Zo beschadig je je ondergrond nooit te veel. Je kunt tegels beter niet schuren met schuurpapier, omdat de kans groot is dat je ze dan bekrast.

Aguaplast Super Repair

Stap 4: Repareren (indien nodig)

Voordat je de primer aan gaat brengen, moeten eventuele gaten of voegen in de tegels gerepareerd worden. hiervoor is het gebruik van 2-componenten vulmiddel het meest geschikt voor. Een 2-componenten vulmiddel krimpt bijna niet en wordt keihard. Aguaplast Super Repair is een geschikt product hiervoor. Lees voor gebruik goed het kenmerkenblad.

3333 SUPER HECHTPRIMER voor tegels

Stap 5: Primer aanbrengen

Na het ontvetten en opruwen ga je de primer aanbrengen. Een primer die wij adviseren is de 3333 primer van Rust-Oleum. Dit is een unieke epoxy primer op waterbasis voor gladde ondergronden zoals gevlinderd beton of tegels.

Let op! Het is belangrijk dat je de primer heel erg dun aanbrengt (10%-15% verdunnen met water). Bij een te dikke laag primer komt de eindlaag eraf.

Rust Oleum 9200 Rust O Thane voor de trap

Stap 6: Tegels afwerken met betonverf

Als de primer goed opgedroogd is, kunnen de tegels geschilderd worden met betonverf of eventueel een muurverf. Voor de beste afwerking adviseren wij het volgende:

Voor wandtegels: In combinatie met de Rust-Oleum 3333 primer adviseren wij de Rust-Oleum Rust-O-Thane 9200. De 2-componenten watergedragen polyurethaan verf die extreem kras en slijtvast is. De verf vergeelt niet, is goed afwasbaar en een zeer geschikt product om binnen tegels te schilderen.

Voor vloertegels: Het schilderen van vloertegels is een lastigere kwestie. Neem hiervoor contact met ons op!

Vragen? stel ze!

Neem contact met ons op