Terug

5% Extra kassakorting op alle Sikkens verf met de kortingscode: Sikkens

Tegelverf

Let op!! Wil je tegels voor de badkamer, wc, keuken of een andere binnen ruimte schilderen, gebruik dan altijd eerst een tegel grondverf.
Onderaan de pagina staat uitgelegd welke opties er zijn.

Tegelverf

Wil je tegels in bijvoorbeeld de wc, badkamer of keuken gaan schilderen? Geen probleem, wij hebben de juiste verf en we leggen uit hoe je de tegels het best kunt schilderen en met welke verf.

Welke verf gebruik je voor tegels?:

Als we het over tegels hebben, dan bedoelen we binnentegels die je vooral in de badkamer, wc en keuken ziet. Voordat je tegels kunt schilderen, moet je eerst de juiste grondverf gebruiken. Tegels hebben een glad oppervlakte en alleen de juiste grondverf zorgt voor een goede hechting.
Tussen de juiste grondverf heb je 2 verschillende keuzes waarbij het verschil zit in kwaliteit, makkelijkheid en prijs. Zo heb je de Zinsser Bulls Eye 1-2-3 en de Rust-oleum 3333 Super Hechtprimer die beide gebruikt kunnen worden over tegels.
De Zinsser Bulls Eye 1-2-3 is een watergedragen hechtprimer die goed hecht op tegels en gunstig geprijsd is. Wij adviseren deze te gebruiken op tegel wanden in bijvoorbeeld de WC, keuken of badkamer, gebruik deze primer niet voor tegelvloeren. De Zinsser is eenvoudig op te brengen en is al overschilderbaar naar 2 uur. Ontvet eerst de tegels goed daarna goed schuren, stofvrij maken en daarna breng je de Zinsser Bulls Eye 1-2-3 op de tegels aan. Nadat je de tegels in de grondverf hebt gezet kun je gaan schilderen met een lak naar keuze. Bekijk hier de opties voor de lakken die je kunt gebruiken. Wij adviseren om een watergedragen lak te kiezen zodat die niet gaan vergelen.
De Rust-oleum 3333 Super Hechtprimer is de professionele grondverf die je voor op tegels kunt gebruiken. Naast de normale wandtegels in de keuken, wc en badkamer kun je deze ook gebruiken voor vloertegels. De Rust-oleum 3333 Super Hechtprimer is een 2 componenten op waterbasis en kan het best overschilderd worden met de Rust-Oleum - Rust-O-Thane 9200 of de Wapex 660 mat of zijdeglans. Als je dit systeem gebruikt ga je voor het best mogelijke resultaat.

Tegelverf in de juiste kleur

De verf die uiteindelijk over de tegel grondverf gaat kun je kiezen in alle kleuren. Of je nu verf van Sikkens neemt of een ander merk, alle kleuren zijn mogelijk. Zo kun je kiezen uit kleuren van Farrow and Ball, Little green, Flexa Pure, Sikkens, Sigma, Histor, RAL en nog veel meer kleuren. 

Hoe schilder je tegels?

Hier leggen we in een aantal stappen uit hoe je makkelijk de tegels binnenshuis kunt schilderen.
Let op! Voor vloertegels altijd de Rust-oleum 3333 Super Hechtprimer gebruiken als grondverf en afwerken met de Rust-Oleum - Rust-O-Thane 9200 of de Wapex 660 mat of zijdeglans.

1. Voorbereiden:
Het is super belangrijk dat de ondergrond goed schoon, droog, stof- en vetvrij is is. Dit is echt het belangrijkste onderdeel en vergeet niet ook alle zeep resten goed weg. Gebruik voor het schoonmaken St Marc (wel altijd naspoelen), Universol of Polyfilla Pro S600
Na het schoonmaken ga je de tegels eerst schuren en vervolgens stofvrij maken. 

Let goed op de kit die er wellicht is gebruikt. Mocht dit een siliconen kit zijn of een kit die niet overschilderbaar is, verwijder deze dan voordat je gaat schoonmaken en schuren. 

2. Afplakken
Plak alle omliggende gedeeltes die niet geschilderd moeten worden netjes af met gele VH Fineline Tape

3. Aanbrengen van de grondverf
Breng de grondverf met een viltroller aan en gebruik voor de moeilijk te bereiken plekken een kwast.
De Rust-oleum 3333 Super Hechtprimer is een 2 componenten primer en dient eerst gemengd te worden met elkaar. Ook moet je deze primer na het mengen 5 minuten laten inwerken en vervolgens binnen 2 uur aanbrengen op de tegels.

4. Aanbrengen van de lak
Heb je de Zinsser Bulls Eye 1-2-3 als primer gebruikt, dan kun je na 2 uur al beginnen met de lak aan te brengen. Heb je de Rust-oleum 3333 Super Hechtprimer gebruikt, dan moet je minimaal 16 uur wachten voordat je deze kunt overschilderen. 
Ook voor het aanbrengen van de lak gebruik je een viltroller en voor de moeilijke plekken een kwast.

De tip van de professioneels voor tegelverf

Tegels schilderen is door de moeilijke hechting altijd een lastig en risicovol project. Vooral in vochtige ruimtes is er een kans dat er door een krasje al snel vocht onder de lak kan komen en dat de lak kan loskomen. Dit is helaas het risico, maar om dit zo goed mogelijk tegen te gaan adviseren wij voor badkamer vloeren altijd de Rust-oleum 3333 Super Hechtprimer te gebruiken als grondverf en af te lakken met de Rust-Oleum - Rust-O-Thane 9200 of de Wapex 660 mat of zijdeglans

Mocht je nog vragen hebben, neem dan gerust contact met ons op. wij helpen je graag.

 Bel ons op 085-1124328

 WhatsApp ons op 06-12219648

 Mail naar [email protected]

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

    Hide compare box
    Verf-plaza.nl 9,4 / 10 - 563 Reviews @ Kiyoh
    Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »