Terug

5% Extra kassakorting op alle Sikkens verf met de kortingscode: Sikkens

Beits

Filters

Beits

Beits

Er bestaan zowel dekkende- als transparante beitsen. Bij dekkende beits blijft de structuur van het hout zichtbaar, maar de houtnerf is niet zichtbaar. Bij transparante verven zijn zowel de structuur als de nerf van het hout zichtbaar. Beitsverven zijn een open systeem, waardoor de verf ademend (vochtregulerend) is. Dat wil zeggen dat (bij een goede systeemopbouw) vocht wat in het hout zit, nog een weg naar buiten kan vinden. Vocht kan daarentegen niet van buiten weer in het hout trekken. 

 

Systeemopbouw dekkende beits

Voor het meest duurzame resultaat is het niet alleen belangrijk om een goed product te kiezen, maar ook om voor een goede systeemopbouw te kiezen. Bij de keuze voor een dekkend beitssysteem dient u (op kaal hout) eerst een laag grondverf/primer op te zetten en vervolgens een laag dekkende beits. Op deze manier blijft het systeem erg goed ademend (vochtregulerend). Na ongeveer 4 à 5 jaar begint de laag dekkende beits te verpoederen, de laag geeft dan af wanneer u er met uw hand langs gaat. Op dit moment kunt u de laag ontvetten, licht opschuren en aflakken. 

De Rubbol DSA en de BL Ventura Satin zijn extreem ademend, waardoor deze direct op kaal hout kunnen worden opgezet. Er is dus geen laag grondverf nodig, maar simpelweg twee lagen van de dekkende beits. Daarnaast zijn er twee 'Thix' varianten wat staat voor thixotroop. Dat houdt in dat het product hoogvullend is, waardoor die een hoge vulkracht en goede kantendekking heeft. Dit is erg handig bij een grove houtsoort of bij het veranderen van kleur. Verf-plaza.nl biedt verschillende dekkende beitsverven aan van Ceta Bever en Sikkens:

- Ceta Bever Tuinhoutbeits (Sterk impregnerende dekkende beits, ademend);

- Sikkens Rubbol EPS (Halfglanzend, ademend);

- Sikkens Rubbol EPS Thix (Goede kantendekking, hoge vulkracht, ademend);

- Sikkens Rubbol DSA Thix (Zijdeglanzend, zeer ademend);

- Sikkens BL Ventura Satin (Watergedragen, extreem ademend).

 

Systeemopbouw transparante beits

Transparante beitsverf zorgt ervoor dat de structuur en de nerf van het hout zichtbaar blijven. Op het gebied van transparante beitsverf is er veel minder sprake van systeemopbouw. Dit heeft als reden dat er meestal met één product wordt gegrond en afgewerkt, een zogenaamd één-pot-systeem. U kunt dus één product gebruiken en dit in minimaal 2 lagen op een onbehandelde ondergrond zetten. Op onbehandelde ondergronden kan er ook eerst een impregneermiddel op worden gezet. Een impregneermiddel is een stuk dunner dan beits en trekt dan ook een stuk dieper door in het hout, waardoor het een ideale basislaag is voor beits om de duurzaamheid te verhogen. Verf-plaza.nl biedt u verschillende beitsen aan van hoogwaardige kwaliteit van CetaBever en Rambo, maar ook topkwaliteit van Sikkens:  

 

- CetaBever Impregneer (Ideale basislaag voor beits om duurzaamheid te verhogen);

- CetaBever Schuttingbeits (Watergedragen beits voor schuttingen, tot 3 jaar onderhoudsvrij);

- CetaBever Tuinhout Beits (Dringt diep door in het hout, tot 3 jaar onderhoudsvrij);

- CetaBever Schuur & Tuinhuis Beits (Na 1 uur bestand tegen lichte regen, tot 5 jaar onderhoudsvrij);

- CetaBever Meesterbeits Deur & Kozijn (Optimaal glansbehoud, tot 7 jaar onderhoudsvrij);

- Rambo Pantserbeits Tuinhout Teak (Alleen verkrijgbaar in Teak, tot 3 jaar onderhoudsvrij);

- Sikkens Cetol XPro (Watergedragen beitsverf geschikt voor al uw tuinhout);

- Sikkens Cetol Novatech (Optimaal inkleurend, zeer geschikt voor naaldhout (zachthout));

- Sikkens Cetol HLS (Niet filmvormend, dus de beits zal NOOIT bladderen).

 

Vocht

Beitsverven zijn vaak filmvormend, er wordt dan laagdikte opgebouwd. Dat wil zeggen dat de beits niet volledig in het hout trekt, maar er deels op blijft liggen (filmvorming). Beitsverven zijn vochtregulerend/ademend waardoor vocht in het hout nog een weg naar buiten kan vinden, maar niet meer van buitenaf naar binnen kan trekken. Door dit open systeem komen vochtproblemen niet vaak voor bij beitsverven, maar het komt dus wel voor. Een eigenschap van vocht is dat het altijd een weg naar buiten vind, dus in de meeste gevallen klapt de lak/beits eraf (gaat bladderen). In dit geval heeft Sikkens een ideaal product genaamd Cetol HLS. Dit product is niet filmvormend, waardoor de verf nooit zal kunnen bladderen:

 

- Sikkens Cetol HLS (Niet filmvormend, dus de beits zal NOOIT bladderen).

 

Hulp of advies nodig?

 Bel ons op 085-1124328

 WhatsApp ons op 06-12219648

 Mail naar [email protected]

 

 

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

    Hide compare box
    Verf-plaza.nl 9,4 / 10 - 563 Reviews @ Kiyoh
    Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »