• Alle producten zijn toegevoegd aan uw winkelmandje.

Bescherming uw parket met slijtvaste parketlak (7)

Merken
Glansgraad
Water- of terpentinebasis
Binnen/Buiten
Soort Verf
Actie
Trae Lyx Naturel
Trae Lyx Naturel
€53,36 €35,50
Actie
Trae Lyx Parketlak
Trae Lyx Parketlak
€35,76 €23,75
Actie
Trae Lyx Naturel Extreme
Trae Lyx Naturel Extreme
€58,41 €38,85
Actie
Trae Lyx Projectlak
Trae Lyx Projectlak
€53,36 €35,50
Actie
Trae Lyx Universele Verharder
Trae Lyx Universele Verharder
€16,13 €11,50
Actie
Trae Lyx Grondlak
Trae Lyx Grondlak
€32,02 €21,30
Actie
Trae Lyx Vloerlak
Trae Lyx Vloerlak
€31,21 €20,75
Toon 1 - 7 van 7

Bescherming uw parket met slijtvaste parketlak

Parketlak

Parketlak wordt vaak gebruikt op parket en houten vloeren, maar is ook toepasbaar op trappen, deuren en betimmeringen. Bij het gebruik van een parketlak is het belangrijk om te weten met wat voor houtsoort u te maken heeft. Er zijn namelijk allerlei verschillende houtsoorten en die vragen om een verschillende manier van behandelen. Op die manier kunt u kiest u de juiste parketlak om een duurzaam resultaat te garanderen zonder verkleuren, doorbloeden of hechtingsproblemen. 

 

Zachte houtsoorten

Naaldhout is afkomstig van naaldbomen en wordt ook wel zachthout genoemd. In Nederland zijn de bekendste zachthoutsoorten vuren-, grenen- en larikshout. Deze zachthoutsoorten vereisen een elastisch product omdat deze meer beweging dienen op te vangen. Hierbij kunt u gebruik van de topkwaliteit, matte, elastische vloerlak van Trae Lyx:

- Trae Lyx Vloerlak (Hoge elasticiteit).

 

Harde houtsoorten

Loofhout is afkomstig van loofbomen en wordt ook wel hardhout genoemd. In Nederland zijn de bekendste hardhoutsoorten beuken, ebben, eiken, mahonie, merbau, meranti, noten, teak en wengé. Voor het behandelen van hardhout dient de lak niet zo elastisch te zijn als bij het behandelen van zachthout. Bij het behandelen van hardhout wordt doorgaans een hardere lak gebruikt die een hogere mate van kras- en slijtvastheid behaald. Om uw parket- of houten vloer, deur, trap of betimmering van hardhout te behandelen, is de parketlak van Trae Lyx bijzonder geschikt:

- Trae Lyx Parketlak (Verkrijgbaar in mat, zijdeglans en hoogglans).

 

Naast deze 1 component parketlak bieden we ook 2 componenten lakken van Trae Lyx aan. 2 Componentenlakken bieden de allerbeste bescherming die er is voor uw houtwerk. Deze lakken beschikken over een extreem hoge kras- en slijtvastheid en zijn om die reden bijzonder geschikt voor houten vloeren en trappen die zeer intensief belast worden. Verder zijn de lakken bestand tegen de meeste chemicaliën. De Projectlak is verkrijgbaar in verschillende glansgraden, terwijl de Naturel lijn alleen verkrijgbaar is in ultra mat. Hierdoor krijgt de vloer een onbehandelde uitstraling, terwijl deze optimaal beschermd is. 

- Trae Lyx Projectlak (Verkrijgbaar in mat, zijdeglans en hoogglans);

- Trae Lyx Naturel (Trae Lyx Naturel wordt toegepast op lichte houtsoorten en is ultra mat);

- Trae Lyx Naturel Extreme (Trae Lyx Naturel Extreme wordt toegepast op donkere houtsoorten en is ultra mat).

 

Vette houtsoorten

Daarnaast zijn er ook nog vette houtsoorten. Hierbij kunt u denken aan donkergekleurde hardhoutsoorten die van nature vet zijn zoals mahonie, palissander, teak en wengé. Bij het behandelen hiervan is het heel belangrijk dat u het hout eerst goed ontvet, op een vette ondergrond vinden lakken namelijk geen hechting. Dit geldt bijvoorbeeld ook voor vloeren waar een was of een olie op zit. De was- of olielaag dient eraf gepoetst te worden alvorens u er een lak op kunt zetten. Thinner is een hele goede ontvetter en daarom dan ook bijzonder geschikt voor deze toepassing. Na het ontvetten dient u de ondergrond lichtjes op te schuren en stofvrij te maken om vervolgens de lak te kunnen aanbrengen. De producten die u voor vette houtsoorten kunt gebruiken, komen exact overeen met de producten om harde houtsoorten te behandelen. 

 

Houtsoorten met inhoudsstoffen of kleurstoffen

Tot slot zijn er nog houtsoorten die inhoudsstoffen (zoals looizuur) of kleurstoffen bevatten. Het looizuur reageert met lakken en zorgt voor verkleuring en problemen bij het drogen. In dit geval dient u gebruik te maken van een speciale impregneer/primer die dit tegengaat.

De bekendste houtsoort met kleurstoffen is merbau, maar vrijwel alle donkergekleurde houtsoorten kunnen kleurstoffen bevatten. In dat geval dient u gebruik te maken van een isolerende grondlak. Verf-plaza.nl biedt u een topkwaliteit grondlak van Trae Lyx die verkleuringen en het doorslaan van noesten en kwasten voorkomt:

- Trae Lyx Grondlak (Isoleren van houten vloeren).

 

Parketlak bestellen bij Verf-plaza.nl

Parketlak besteld u online gemakkelijk en veilig bij verf-plaza.nl. Wij zijn een online verfspeciaalzaak en kunnen hierdoor de scherpste prijzen hanteren. 
Hieronder nog een aantal voordelen van verf kopen bij Verf-plaza.nl:

  • Veilig betalen via Ideal(of andere betaalmogelijkheden)
  • Voor 15:00 besteld, is morgen in huis*
  • Gratis bezorging vanaf € 50,-
  • Gratis kwast bij een bestelling vanaf € 75,-
  • Gratis roerhoutjes

 

Hulp of advies nodig?

Ons team helpt u graag bij het kiezen van de geschikte verf voor uw verfklus. Neem contact met ons op via de volgende kanalen en wij helpen u zo snel mogelijk.

 Bel ons op 085-1124328

 WhatsApp ons op 06-20393072

 Mail naar [email protected]


Onze klantenservice is geopend van:

Maandag t/m Vrijdag van 7:00 tot 18:00
Zaterdag van 08:30 tot 17:00

 

 

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 
Lees meer