Sikkens Alphacryl Pure Primer SF

10% korting op alle Sikkens en Sigma verf met de code: MAART-10 Geldig bij een besteding v.a 100 euro

Gebruik deze code in de winkelwagen of tijdens het afrekenen.

Inhoud
m2

Voer het aantal m2 in, om de liters te berekenen

 • Geen kleur geselecteerd
 • Direct leverbaar
 • Gratis levering v.a. €50,-
 • Keuze uit alle kleuren
 • Voor 22:00 uur besteld = Direct verzonden
 • Product & kleurgarantie

Product omschrijving

Sikkens Alphacrryl Pure Primer SF is een dekkend voorstrijkmiddel voor zuigende ondergronden zoals nieuwe stucwerk, baksteen, gipsplaten etc. Met deze muurprimer van Sikkens creëer je de perfect basis voor strak en egaal schilderwerk zonder banen of aanzetten. Deze dekkende voorstrijk is perfect te combineren met de Sikkens Alphacryl Pure Mat SF of andere muurverf van Sikkens.

Sikkens voorstrijk voor nieuw stuc- of pleisterwerk

Ben je van plan nieuw stuc of pleisterwerk te gaan schilderen? Dan is de Sikkens Alphacryl Pure Primer SF de ideale dekkende voorstrijk. Deze verf zorgt ervoor dat de zuigende werking van de ondergrond verdwijnt en dat er al een (semi) dekkende laag op de muur zit. Hierdoor hoef je in de meeste gevallen nog maar 1 keer te schilderen met muurverf en zien je muren er weer prachtig uit.

Ook is deze primer goed te gebruiken voor op Spachtelputz dat nooit geschilderd is. Dit geldt voor zowel de muren als het plafond.

Let op! De Sikkens Alphacryl Pure Primer is alleen verkrijgbaar in lichte kleuren. Wanneer je hier met een donkere kleur overheen wilt, moet je die altijd 2 keer schilderen om de kleur mooi te krijgen. 

Hoeveel liter heb je nodig?

Het verbruik van de Sikkens Alphacryl Pure Primer SF is +/- 10 m2 per liter. Om er achter te komen hoeveel liter je nodig hebt, zal je eerst moeten weten hoeveel m2 je gaat schilderen. Dit doe je eenvoudig met de volgende som:
lengte x hoogte = aantal m2

Nu je het aantal vierkante meters weet, kan je eenvoudig berekenen hoeveel liter je nodig hebt. Is het aantal m2 onder de 50, kies dan voor 5 liter. Is het boven de 50 m2 dan heb je een 10 liter emmer nodig.
De Pure Primer SF is verkrijgbaar in 5 en 10 liter verpakkingen.

Het aanbrengen van de Sikkens Alphacryl Pure Primer SF

Het makkelijke aan deze voorstrijk is dat je deze gewoon met een roller aanbrengt en op dezelfde manier als muurverf. De verf vloeit gemakkelijk waardoor iedereen met deze verf kan schilderen. De juiste roller is afhankelijk van de grofte van de ondergrond. Voor gladde ondergronden is de Anza Antex Platinum Muurverfroller. Bij muren met een korrel of structuur kan je het beste de Anza Micmex Platinum Muurverfroller gebruiken (deze roller kan ook gebruikt worden voor gladde ondergronden).

Een goed begin is het halve werk!

Wat kan je verwachten van de Sikkens Alphacryl Pure Primer SF? Deze vraag zullen we beantwoorden aan de hand van een aantal belangrijke kenmerken van deze voorstrijk van Sikkens.

 • De perfecte basis
  Je hebt net voor veel geld je muren en plafonds laten stukadoren, dan wil je ook een professioneel egaal eindresultaat. De Sikkens Alphacryl Pure Primer SF heft de onregelmatige zuiging van het stucwerk op, waardoor je de perfect basis hebt voor de muurverf die je wilt gaan gebruiken.
 • Al bijna gedekt
  Door het gebruik van deze dekkende voorstrijk zijn je muren al voorzien van een bijna dekkende verflaag. Vaak is één keer schilderen met muurverf voldoende om een mooie dekking krijgen. Hiermee bespaar je niet alleen tijd maar ook veel muurverf.
 • Meer m2 schilderen met je muurverf
  Zoals gezegd verzadigd deze dekkende voorstrijk de ondergrond waardoor je muurverf als het waren meer op de muur ligt dan dat het erin trekt. Hierdoor bespaar je veel muurverf en kan je met een emmer muurverf meer vierkante meters schilderen dan normaal.
 • Zeer makkelijk te schilderen
  De Sikkens Alphacryl Pure Mat SF is zeer makkelijk te schilderen. Ook als je niet vaak geschilderd hebt is deze gepigmenteerde voorstrijk van Sikkens makkelijk te verwerken.

Voorstrijk op kleur

Het is mogelijk om de Sikkens Alphacryl Pure Primer op kleur te bestellen. Kies dezelfde kleur voor de voorstrijk van Sikkens als de muurverf. Zo zorg je voor optimale basis voor je muurverf.
Let op! Helaas is deze gepigmenteerde voorstrijk van Sikkens niet verkrijgbaar in donkere kleuren. Wil je een donkere kleur gaan schilderen dan adviseren we je lichtere tint van je uiteindelijke kleur te kiezen. Deze moet je vervolgens wel twee keer met een muurverf afwerken.

Online Sikkens Alphacryl Pure Primer SF bestellen

Online Sikkens Alphacryl Pure Primer SF met korting bestellen doe je bij verf-plaza.nl. Naast de beste prijs voor deze verf bezorgen wij je bestelling ook nog gratis thuis! En bestel je voor 22:00 dan sturen we je bestelling dezelfde dag nog naar je toe. Dus ben je opzoek naar goedkope Sikkens voorstrijk van hoge kwaliteit? Dan ben je bij ons aan het juiste adres.

Vragen? Stel ze gerust

Het kiezen van de juiste voorstrijk is niet altijd even gemakkelijk. Wij snappen dit! Heb je vragen over je verfklus of het gebruik van de Sikkens Alphacryl Pure Primer SF? Stel ze gerust aan onze verfspecialisten. Zij helpen je graag verder.

Product informatie

Nu bij aankoop van 5 of 10 liter Sikkens Alpha Primer, een gratis professionele Anza Micmex roller met houder (t.w.v 14,91 euro).

Actievoorwaarden:

 • Gratis professionele Anza roller en beugel (t.w.v. 14,91).
 • Bij aankoop van alle 5 of 10 liter Sikkens muurverf
 • Actielooptijd: 8 jan t/m 3 mrt 2024

Kies Sikkens voor een blijvend prachtig eindresultaat.

Heb je een grote verfklus, dan kunnen we je extra korting aanbieden doormiddel van een offerte. Je kan bij ons al een offerte aanvragen wanneer je boven de 700 euro aan verf wil gaan bestellen. Afhankelijk van de hoeveelheid, soort verf en de kleur, maken we voor een offerte op maat en berekenen we de korting.
Stuur ons een bericht via een mailtje of WhatsApp en geef daarin precies aan hoeveel en wat je exact nodig hebt. Laat ons ook weten welke kleuren je wilt gaan hebben.

Per 1 november 2022 heeft Sikkens de Sikkens Alphacryl Pure Primer een nieuwe naam gegeven. Dit product heet nu de Sikkens Alpha Primer. Precies hetzelfde product alleen een algemenere naam. Wanneer je dus de Sikkens Alphacryl Pure Primer besteld, ontvang je de Sikkens Alpha Primer.

Rendement:10-12 m2 /liter
Overschilderbaar na:6 uur
Droogtijd:1 uur
Kwaliteit:Professioneel
Gebruiksklaar:Ja
Productgarantie:Ja
Kleurgarantie:Ja

Deze primer is ook te te spuiten:

Airless spray:

Type verdunning:Water
Hoeveelheid verdunning:Max 5%
Spuitdruk:150-180 bar
Opening:0,017-0,019 inch
Spuithoek:50º

Let op! Het rendement is lager wanneer je gaat spuiten. Houd er rekening mee dat het rendement dan 5-7 m2 per liter kan zijn (afhankelijk van de spuit etc).

De Sikkens Alphacryl pure Primer kan gemengd op alle lichte kleuren die er zijn. Voor de beste dekking kan je het beste kleur kiezen waar je deze ook mee gaat afwerken.

Veel gekozen kleuren zijn:

 • Ral 9010 Zuiver wit
 • Ral 9016 Verkeerswit
 • 100% wit
 • Skimming Stone
 • Strong White
 • Mushroom
 • Ral 9003 Signaalwit
 • Rolling Fog Pale

Na het aanbrengen van de primer moet je altijd nog een muurverf gebruiken of het af te werken. Je kan dit doen met iedere muurverf na keuze.
Mocht je voor het beste resultaat willen gaan, dan adviseren we je de Sikkens Alphacryl Pure Mat SF te gebruiken. Dit is de beste en mooiste muurverf die er is.

Met trotst kunnen wij ons Online Sikkens Specialist noemen.

Met deze titel ben jij als klant verzekerd van 100% echte Sikkens verf met garantie. Daarnaast profiteer je van de volgende voordelen:

 • Veilig en vertrouwd Sikkens verf online bestellen.
 • Alles wordt gemengd op een door Sikkens onderhouden mengmachine
 • Kleurgarantie
 • Productgarantie
 • Professioneel advies
 • Officieel Sikkens Partner
 • 2 fysieke verfwinkels (Breda & Roosendaal)

Onze bestellingen laten we bezorgen door PostNL. Bestel je op werkdagen voor 22:00 uur, dan word je bestelling dezelfde dag nog verzonden.

Kies je eigen datum

Je kan bij ons zelf kiezen welke dag je je bestelling wilt laten bezorgen. Zo kan je bijvoorbeeld op maandag bestellen en aangeven deze zaterdag pas geleverd te willen hebben.

Grote klus? Geen probleem

Heb je een grote klus en veel verfemmers verf nodig, dan is dat geen probleem. Naast PostNL leveren we grote bestellingen zelf of per pallet.

Verpakking

Verf is een kwetsbaar product en daarom verpakken we dit zo zorgvuldig mogelijk in. Ook tapen we de emmers en blikken altijd vast zodat de kans op lekken zo klein mogelijk is.

P101 – Bij het inwinnen van medisch advies, de verpakking of het etiket ter beschikking houden.

Algemeen
P102 – Buiten het bereik van kinderen houden.

Preventie
P262 – Contact met de ogen, de huid of de kleding vermijden.

Reactie
P312 – Bij onwel voelen een ANTIGIFCENTRUM of een arts raadplegen.

Verwijdering
P501 – Inhoud en verpakking afvoeren in overeenstemming met lokale, regionale, nationale of internationale regelgeving.

Lees voor gebruik altijd het technisch blad:

alphacryl pure primer technisch blad

Veelgestelde vragen

Welke roller heb ik nodig?

Er zijn verschillende rollers voor verschillende ondergronden. Om de juiste keuze te maken hebben wij de rollers voor je op een rij gezet.

Met het schilderen van muurverf zijn verschillende kwasten handig om te gebruiken, hieronder hebben wij ze op een rijtje gezet

 • Grotere oppervlaktes: Anza Pro Blokwitter
 • Strakke randen langs het plafond, plinten, deurlijsten: Anza Diamond Aqua Punt Kwast. Liever een platte kwast? Gebruik dan de Anza Diamond Aqua Platte Kwast
 • Achter de radiator: Anza 305 Radiatorkwast
 • Bijwerken van kleine gebreken: Anza Lyon Penseel

Je kunt kiezen uit meer dan 50.000 kleuren. Met onze officiële mengmachines kunnen we alle denkbare kleuren maken. Je kan zelfs kleuren kiezen van andere merken zoals Sigma, Histor, Flexa en alle andere verfmerken . Met onze online kleurenkiezer kies je gemakkelijk uit alle beschikbare kleuren.

Sikkens Alphacryl Pure Primer nieuw

Dit kan je ook nodig hebben

Sikkens Alphacryl Pure Mat SF
Anza Antex Platinum Muurverfroller
Verfrolbeugel
Anza Verfemmer

Vragen? stel ze!

Neem contact met ons op