Terug

Wat is het verschil tussen Carboleum en Carbolineum?

Wat is het verschil tussen Carboleum en Carbolineum?

Wat is het verschil tussen Carboleum en Carbolineum?

In deze blog leggen wij het verschil uit tussen Carboleum en Carbolineum. Om goed te kunnen uitleggen wat het verschil is tussen deze producten, moeten we ons eerst de vragen stellen:  "Wat is Carboleum? en "Wat is Carbolineum?"

Wat is Carbolineum?

Carbolineum is een houtverduurzamingsmiddel voor hout, gemaakt uit steenkool. Het voorkomt het verrotten van hout en helpt tegen schimmels. De carbolineum dringt diep in het hout een accentueert de houtnerf. Door de schadelijke bijwerkingen van de carbolineum is het sinds 2001 verboden in Nederland en de rest van Europa.

Wat is Carboleum?

Door de ban op Carbolineum zijn fabrikanten op zoek gegaan naar alternatieve voor de Carbolineum. De Carboleum is hieruit ontstaan. De schadelijk bijwerkingen op de gezondheid zijn gereduceerd. Let op! Carboleum is nog steeds een product dat schadelijk is voor de gezondheid, gebruik dus altijd de juiste maatregelen om geen gezondheidsrisico's te lopen. Carboleum is in verschillende kleuren verkrijgbaar zoals zwart, bruin en groen. 

De verschillen tussen Carboleum en Carbolineum?

Carboleum is een vervanger voor de ouderwetse carbolineum. Het is minder schadelijk voor de gezondheid en milieu. De eigenschappen zijn nagenoeg hetzelfde. Je zou kunnen zeggen dat Carboleum een minder schadelijk variant van de carbolineum is.

Houtcoat of Carboleum gebruiken?

Wij krijgen ook vaak de vraag wat beter is om te gebruiken, een houtcoat of een carboleum? Een houtcoat geeft een dikkere laag op het hout dan een carboleum deze is veel dunner en trekt dieper in het hout. 

 

Laat een reactie achter

*Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd

* Verplichte velden

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

    Hide compare box
    Verf-plaza.nl 9,4 / 10 - 563 Reviews @ Kiyoh
    Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »