Sikkens Rijks kleuren

De kleuren die gebruikt zijn in het wereldberoemde Rijksmuseum, zijn ontwikkeld door een samenwerking van Sikkens en de hoofdarchitecten van de renovatie. Het doel was om zoveel mogelijk originele kleuren en decoraties te behouden. Hier zijn uiteindelijk 60 kleuren uit gekomen die gebaseerd zijn op de authentieke kleuren uit 1885. Van deze kleuren zijn er 23 geselecteerd die onder de Sikkens RIJKS Kleuren vallen. Deze 23 kleuren zijn voor iedereen bij ons te koop.

Wil je alle Rijks kleuren bekijken? Bestel dan hier de Sikkens RIJKS Kleurenwaaier.

Sikkens Rijks kleurenwaaier 9999x9999 c

De kleuren van de Sikkens RIJKS Collectie

De unieke RIJKS kleuren collectie bestaat uit 23 kleuren met daarin 8 nieuwe grijstinten en 15 Cuypers kleuren (Cuypers is de architect van het Rijksmuseum 1885). De Cuypers kleuren zijn onderverdeeld uit roden, groenen, bruinen, terra’s en oker kleuren. Al deze kleuren samen met de grijstinten vormen het RIJKS kleuren pallet. Het Hieronder zetten we alle kleuren voor je op een rijtje:

Rijks kleuren kopiëren 9999x9999 c

Sikkens Rijks kleuren kopen

Wil je thuis dezelfde sfeer creëren als in het Rijksmuseum? Of vind je de kleuren gewoon mooi en wil je deze zelf gebruiken, dan is dit allemaal mogelijk. Alle Sikkens Rijks kleuren zijn namelijk online bij ons te bestellen. Je hebt de keuze uit alle soorten verf zoals muurverf en lak. Wij zijn een Online Sikkens Specialist en hebben alle soorten Sikkens verf voor je op voorraad. Met onze Sikkens mengmachine maken voor je alle Rijks kleuren die je maar wilt. Naast de Rijks kleuren, kan je ook met dezelfde verf schilderen waarmee ze het Rijksmuseum hebben geschilderd. Zo ga je voor 100% kwaliteit en uitstraling.

De Sikkens verf van het Rijksmuseum 9999x9999 c

De verf die gebruikt is voor het Rijksmuseum

Tijdens de renovatie van het Rijksmuseum in 2003, hebben ze alles geschilderd met de verf van Sikkens. In totaal was er 6000 liter verf gebruikt. De verf die ze het meest gebruikt hebben is de Sikkens Alphacryl Pure Mat SF. Dit is een professionele muurverf met een extra matte uitstraling. Ook is deze verf goed reinigbaar en poets je een vlekje gemakkelijk weg. Wil je thuis ook gebruik maken van deze muurverf, dan is dat zeker mogelijk. Bij ons kan de je Sikkens Alphacryl Pure Mat SF gewoon bestellen in iedere (Rijks) kleur na keuze.

Verder hebben ze gebruikt gemaakt van Sikkens Rubbol BL Rezisto Satin voor het houtwerk. Deze lakverf voor binnen is extreem kras- en slijtvast en daarom de beste keuze om thuis te gebruiken. Wil je liever de matte variant, dan kan je gebruik maken van de Sikkens Rubbol BL Rezisto Mat.

Naast deze verven heb je natuurlijk nog tal van andere soorten Sikkens verf. Wil je bijvoorbeeld de meest extreem afwasbare muurverf, dan kan je het beste de Sikkens Alpha Rezisto Easy Clean.

Heb je hulp nodig bij het kiezen van de juiste verf, dan kan je altijd contact opnemen met onze klantenservice.

Producten in dit artikel

Sikkens Alphacryl Pure Mat SF
Sikkens Rubbol BL Rezisto Satin
Sikkens Rubbol BL Rezisto Mat