Sikkens

Sikkens Authentieke kleuren

De Sikkens Authentieke Kleuren is een populaire kleurencollectie die bestaat uit stijlvolle, moderne en tijdloze kleuren. Deze kleuren worden voornamelijk gebruikt voor het schilderen van monumentale panden. Naast oudere panden worden deze kleuren ook steeds vaker gebruikt bij nieuwbouw huizen.
De authentieke kleuren worden voornamelijk gebruikt voor op deuren, kozijnen, boeiboorden en luiken. In de meeste gevallen wordt een donkere kleur met en lichte kleur gecombineerd. Naast de lichtere tinten in deze collectie worden de kleuren ral 9001 en ral 9010 ook veel gebruikt om te combineren.

Monumentengroen en grachtengroen zijn de meest gekozen kleuren van deze collectie. Combineer deze met Mergelwit, ral 9010 of ral 9001 voor een mooi eindresultaat.

De kleuren in Authentieke waaier

De Authentieke kleurencollectie bestaat uit speciaal geselecteerde kleuren die al tientallen jaren meegaan. De kleuren zijn opgedeeld in de volgende tinten: 4 groentinten, 4 lichte tinten, 2 roodtinten, een blauwtint en een bruintint.
Hieronder vind je alle kleuren:

Kies de juiste lak en glansgraad

Bij het kiezen van een authentieke kleur, hoort natuurlijk ook de juiste keuze lak. Om de kleuren en uitstraling zo mooi mogelijk te laten zijn, adviseren we altijd een Sikkens hoogglans te gebruiken. Een hoogglans uitstraling zorgt ervoor dat de kleur beter tot zijn recht komt. Ook hoort dit bij de authentieke uitstraling die je wilt creëren.
Om deze redenen adviseren je een van de volgende lakken te gebruiken:

Dit zijn de 2 beste hoogglans lakken van Sikkens. Beide zijn professionele lakken die ook door particulieren gebruikt kan worden. Het verschil tussen de twee is dat de XD een betere duurzaamheid heeft, maar de SB de verf is die het makkelijkst is om mee te schilderen. Beide lakken zijn extra voordelig in iedere kleur bij ons te bestellen. Mocht je hier nog vragen over hebben, dan horen kan je altijd contact met ons opnemen.

Sikkens buitenlakken

Sikkens Rubbol SB
Sikkens Rubbol XD High Gloss
Sikkens Rubbol Primer