muurverf

Sigma en Sikkens: wat is het verschil?

Hoe kies je uit Sigma of Sikkens? Het zijn twee topmerken voor verf, dus zit daar eigenlijk wel verschil tussen?

Veel schilders maken al jaren gebruik van Sikkens of Sigma. Ze zweren bij hun merk, dus zullen niet zomaar overstappen. Toch is de kans klein dat ze de verschillen daadwerkelijk merken, bijvoorbeeld als je een blinde test zou doen.

Dus twijfel je tussen Sigma en Sikkens? In principe maak je met allebei een goede keuze. Wij leggen je uit hoe je kwaliteit van verf herkent, iets dat je bij de beide merken terug zal vinden. Vervolgens leggen we je uit over de beide merken, waar schilders graag gebruik van maken.

Kwaliteit van de verf

Het kan best lastig zijn om goede verf te kiezen, in ieder geval buiten de merken Sigma en Sikkens om. Die twee merken scoren uitstekend op de belangrijke eigenschappen voor verf:

 • Duurzaamheid
  Goede verf gaat zo lang mogelijk mee. De verf van Sikkens en Sigma is buiten geschikt tot wel 10 jaar, afhankelijk van het type product dat je gebruikt. Dit betekent dat je jarenlang geen omkijken hebt naar de verf, omdat het er geweldig op zit. Verf van mindere kwaliteit moet je al veel eerder bijwerken, dus is beduidend minder duurzaam. 
 • Verwerkbaarheid
  Als je geen vakschilder bent wil je er toch makkelijk mee kunnen verven. De verf van Sikkens en Sigma laat zich daarom heel makkelijk verwerken. Je merkt dat bijvoorbeeld aan de dekking en de vloeiing. Verf met een goede vloei breng je makkelijk aan. Als het vervolgens goed dekt voorkomt dit dat je laag na laag moet aanbrengen om tot het gewenste resultaat te komen. 
 • Geschikt bij verschillende temperaturen
  Wat het bovendien makkelijker maakt om te schilderen is dat de goede verf geschikt is bij allerlei temperaturen. De verf van Sikkens en Sigma is bijvoorbeeld geschikt bij 0 tot 30 graden Celsius. Dat betekent dat je er in Nederland eigenlijk altijd goed mee kunt schilderen. Je kunt er ook buiten heel het jaar gebruik van maken, behalve op de meest extreme dagen.
 • Droging
  Dankzij de snelle (of juist niet) droging is het makkelijk om met de producten te schilderen. Een snelle droging maakt het eenvoudiger om er snel meerdere lage van aan te brengen. Met een tragere droging zorg je ervoor dat je makkelijker nat in nat kunt schilderen, om strepen te voorkomen. 
 • Behoud van de glans
  De kwaliteit van de verf van Sikkens en Sigma blijkt onder andere uit het behoud van de glans. Met name bij hoogglans verf is het belangrijk dat de glans aanwezig blijft. Dat draagt bij aan de uitstraling en garandeert de goede bescherming tegen bijvoorbeeld de weersinvloeden. 
 • Behoud van de kleur
  Op dezelfde manier is het belangrijk dat de kleur behouden blijft. Met name bij lichte kleuren is het belangrijk om te voorkomen dat dit donkerder wordt. Met goed behoud weet je zeker dat de verf de kleur houdt waar je voor hebt gekozen. 
 • Kras- en slijtvastheid
  Met name de verf voor binnen moet goed bestand zijn tegen krassen en slijtage. Het voorkomt op bijvoorbeeld deuren dat de verf na verloop van tijd een stuk minder mooi wordt. Ook op de trap is het belangrijk om verf te gebruiken die zo lang mogelijk vrij blijft van krassen en andere slijtage.
 • Makkelijk schoon te maken
  De muurverf van Sikkens en Sigma is bijvoorbeeld makkelijk schoon te maken. Sommige verfsoorten kun je gewoon schoonmaken met een vochtige doek, zonder dat je bang hoeft te zijn voor glanzende plekken op een matte muurverf. 
 • Weinig risico op blaasvorming
  Goede verf van bijvoorbeeld Sikkens en Sigma herken je verder aan een klein risico op blaasvorming. En sterker nog, de goede verf voorkomt zelfs helemaal dat je daar last van zal hebben tijdens het schilderen.
 • Bescherming tegen UV-straling
  Ten slotte biedt de verf van Sikkens of Sigma bescherming tegen UV-straling. Dat is zowel buiten als binnen een belangrijke invloed. Je voorkomt verkleuring en slijtage, zodat de verf zo lang mogelijk mooi en goed van kwaliteit blijft. 

Twee verfmerken van topkwaliteit

Je kiest met de verf van Sikkens en Sigma voor absolute topkwaliteit. Dat blijkt uit de bovenstaande eigenschappen. Het zorgt er in de praktijk voor dat je de verf makkelijk aan kunt brengen, dat deze lang mooi blijft en dat het goede bescherming biedt op bijvoorbeeld de kozijnen buiten.

Sigma en Sikkens ontlopen elkaar op dat vlak niet veel, dus je maakt met beide een goede keuze. Wel is het belangrijk om goed te kijken naar het type verf dat je kiest. Wij zorgen er als online speciaalzaak voor dat je gebruik maakt van de verf waar ook vakschilders mee schilderen.

In veel bouwmarkten zijn de merken wel beschikbaar, maar schilder je met producten voor huis-, tuin- en keukengebruik. Die verf is minder goed van kwaliteit, iets dat je herkent aan bijvoorbeeld de kortere duurzaamheid. 

Alle soorten verf

Bij zowel Sikkens als Sigma heb je de keuze uit een breed assortiment met verschillende soorten verf. Dus zoek je naar muurverf voor binnen? Naar plafondverf of naar verf voor op de houten kozijnen? Je kunt de kozijnen binnen en buiten schilderen. Bovendien is er verf voor bijvoorbeeld de vloer en voor de trap.

Dus zoek je verf van goede kwaliteit? De verf van Sigma en Sikkens is dan een uitstekende keuze. Wij zorgen er met ons brede assortiment voor dat je hoe dan ook een goede keuze maakt. Alle producten van Sikkens voldoen aan de strengste kwaliteitseisen. Dat betekent dat de verf mooi van glans en kleur blijft, dat je die makkelijk schoon kunt maken en het in de eerste plaats eenvoudig aanbrengt. 

Wij helpen je graag!

Heb je vragen over Sigma en Sikkens verf of kom je er niet uit binnen ons uitgebreide assortiment? Wij helpen je de juiste binnen- of buitenverf te kiezen voor jouw klus. Neem contact met ons op als je vragen hebt, dan vertellen we je graag meer. 

Producten in dit artikel

Sigma S2U Nova Satin
Sikkens Alphacryl Pure Mat SF
Sigma S2U Allure Satin